Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Πως πετυχαίνεις Επιχειρηματικότητα & Σταδιοδρομία»

Επικαιρότητα: 

Στην Ημερίδα με θέμα «Πως πετυχαίνεις Επιχειρηματικότητα & Σταδιοδρομία» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου Π.Ε. Ευβοίας, εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Εύβοιας ο κ. Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, Μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του ΣΑΜΕΕ. 

Στην υβριδική Ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων των ΕΝΕΕΓΥΛ, ΕΠΑΛ Ψαχνών και ΕΠΑΛ Αλιβερίου, το Επιμελητήριο Εύβοιας συνέβαλε ως ένας από τους υποστηρικτές.

Ο κ. Γεωργουλόπουλος χαιρετίζοντας τις εργασίες της Ημερίδας, εκ μέρους του Προέδρου κου Γιάννη Γεροντίτη και των Μελών του Δ.Σ. ανέφερε ότι η όλη πρωτοβουλία είναι προς την κατεύθυνση ενός βασικότατου στόχου του Επιμελητηρίου, ενός στόχου που αφορά το αύριο της νεολαίας. Το αύριο της επιχειρηματικότητας, μέσα από την διασύνδεση της με την εκπαίδευση, δεδομένου ότι ένα υγιές και αποτελεσματικό μοντέλο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, θα πρέπει να έχει ως βάση του τη μόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Επιμελητήριο :

Στοχεύει σε ένα Κέντρο Ικανοτήτων Ευβοίας, ως μια δομή του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα συμμετέχουν Πανεπιστήμιο, Επιμελητήριο και Επιχειρήσεις.

Υλοποιεί πρωτοβουλία αξιοποίησης/αναβίωσης της σχολής του Δημοκρίτου στη Χαλκίδα, με σκοπό την δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου για την υποστήριξη της καινοτομίας σε τομείς της τοπικής οικονομίας, για να δημιουργήσει τη σύγχρονη γενιά των άριστα καταρτισμένων επιχειρηματιών και επαγγελματιών.

Συμμετέχει ως συνδιοργανωτής με τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον ετήσιο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Υλοποιεί σεμινάρια επιχειρηματικότητας σε σχολεία, ώστε να έρθουν οι μαθητές σε επαφή κυρίως με παραδοσιακές παραγωγικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του τόπου. 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/