ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας με επιστολή του, στο Υπουργείο Μεταφορών και στον ΟΣΕ, εκφράζει την διαμαρτυρία του – ως ακολούθως - για την απόφαση του ΟΣΕ που αφορά τη μείωση των δρομολογίων προς την Χαλκίδα.

Χαλκίδα 17/6/2014, Αρ. Πρωτ. 6049

Το Επιμελητήριο Ευβοίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της Διοίκησης του ΟΣΕ που αφορά τη μείωση των δρομολογίων προς Χαλκίδα της ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Αργίες και την πραγματοποίησή τους ανά δύο ώρες. Ο ΟΣΕ θα πρέπει να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή διότι:

  • Δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μεγάλων κοινωνικών ομάδων όπως των μόνιμων κατοίκων και των φοιτητών
  • Επιτείνει το ήδη δυσμενές κοινωνικοοικονομικό κλίμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις διότι τα δρομολόγια εξυπηρετούσαν επαγγελματίες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων με χαμηλότερο αντίτιμο
  • Μειώνει την τουριστική κίνηση προς την πόλη της Χαλκίδας διότι ένα μεγάλο μέρος τουριστών επέλεγε το τρένο ως βασικό μέσο μεταφοράς από και προς Αθήνα.
  • Εντείνει την γενικότερη κατάσταση εξαθλίωσης που έχει προκαλέσει η οικονομική ύφεση στις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες του νησιού.

Ο ΟΣΕ θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή λαμβάνοντας υπόψη ότι το επιβατικό του κοινό του συγκεκριμένου δρομολογίου στην ολότητά του παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα μετακινήσεων και παράλληλα επιφέρει τεράστια κέρδη.

Ζητούμε κύριε Υπουργέ,

Την παρέμβασή σας προκειμένου να επανεξεταστεί η απόφαση του ΟΣΕ και να επαναλειτουργήσουν τα δρομολόγια τα οποία διακόπηκαν. Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Κόσμος της Εύβοιας σας καλεί να σταματήσετε άλλη μια ενέργεια η οποία οδηγεί στην οικονομική και κατ επέκταση κοινωνική τους εξαθλίωση.

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΙΜΩΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/