Οργανώθηκε Εκπαιδευτική Αποστολή στην Ισπανία 2η Ροή.

Spain_Flag_Wavy.jpg

Στα πλαίσια του προγράμματος «Leonardo Da Vinci» με τίτλο Σχεδίου «Πρακτικές Πράσινης Επιχειρηματικότητας : αλλαγή ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων - μικρών μεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων - σε πράσινες επιχειρήσεις» το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργάνωσε εκπαιδευτική αποστολή στην Ισπανία διάρκειας 14 ημερών (17/1/2011 έως 30/1/2011).

Στόχος του προγράμματος ήταν η κατάρτιση μελών του Επιμελητηρίου στις Πρακτικές Πράσινης Επιχειρηματικότητας.


Στην αποστολή συμμετείχαν 19 μέλη του Επιμελητηρίου που ακολούθησαν το πρόγραμμα το οποίο είχε τρεις βασικές θεματικές ενότητες. (Κατάρτιση αναφορικά με τα πρότυπα πιστοποίησης Επισκέψεις σε Επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πρακτικές πράσινης επιχειρηματικότητας και Πολιτιστικές Επισκέψεις).

Αναλυτικότερα :

Μαθήματα :

  •  Παρουσίαση του συστήματος «ISO 14001» που είναι ένα διεθνές πρότυπο για την εφαρμογή ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ). 
  • Παρουσίαση των Περιβαλλοντικών Προτύπων Διαχείρισης και των Οργανισμών πιστοποίησης –ΕMAS.

P2210037.JPG P2210042.JPG

Επισκέψεις σε Επιχειρήσεις :

  • Fabrica Del Sol  - Παλαιό εργοστάσιο - Μουσείο στο οποίο έχουν εφαρμοσθεί εφαρμογές πράσινης επιχειρηματικότητας. Η Fabrica del sol  είναι ένα πρώην εργοστάσιο το οποίο έπειτα από σημαντικές αρχιτεκτονικές επεμβάσεις μετατράπηκε σε ένα χώρο υπόδειγμα εφαρμογών αειφορικής διαχείρισης και περιβαλλοντικών καινοτομιών. Στο κτίριο χρησιμοποιήθηκαν  περιβαλλοντικές λύσεις όπως χρησιμοποίηση πράσινων οικοδομικών υλικών οικολογικός σχεδιασμός με στόχο την επαναχρησιμοποίηση του νερού της βροχής κατασκευή μονάδας ηλιακών συλλεκτών φωτοβολταικών πάνελ με στόχο την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας κατασκευή φυσικού εξαερισμού.

0001122333.JPG

  •  El tinter arts gr?fiques edicions i produccions S.A.L.  Εταιρεία οικολογικού σχεδιασμού προϊόντων από πράσινα υλικά στην οποία εφαρμόζονται αρχές περιβαλλοντικής διαχείρισης  κατά τη διαδικασία παραγωγής  ενώ παράλληλα  εφαρμόζεται η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στον εργασιακό χώρο με το πρόγραμμα συμμετοχής των εργαζομένων στην όλη διαδικασία παραγωγής.

 

  • PARADOR DE CARDONA - Ξενοδοχειακό συγκρότημα ανακαινισμένο (παλαιός μεσαιωνικός πύργος) στο οποίο έχουν εφαρμοσθεί αρχές περιβαλλοντικής διαχείρισης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  τις εφαρμογές περιβαλλοντικής διαχείρισης μιας σύγχρονης εγκατάστασης καθώς και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης μεταξύ εργοδοσίας – υπαλλήλων – πελατών/επισκεπτών.

000111222.JPG

P2270298.JPG

  •  Acondicionamiento Tarrasense (Leitat) - Ινστιτούτο περιβαλλοντικής καινοτομίας στο οποίο οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  τις εφαρμογές περιβαλλοντικής διαχείρισης ενός σύγχρονου κτιρίου καθώς και όλες τις περιβαλλοντικές επεμβάσεις  όσον αφορά αυτό.  Παράλληλα  έγινε γνωριμία με το τμήμα ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων υψηλής περιβαλλοντικής αξίας.

001122.JPG

00112233445.JPG

P2280446.JPG

  • Επίσκεψη στο Eπιμελητήριο της Μαδρίτης του μοναδικού Επιμελητηρίου στην Ευρώπη που  πιστοποιεί τα μέλη του σε σχέση με τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα. Παρουσίαση στα μέλη της αποστολής της διαδικασίας της ανωτέρω πιστοποίησης.

0011223344.JPG

00002345.JPG

  • FODOMOBIL - Εταιρεία διαχείρισης στερεών αποβλήτων που εφαρμόζει το πιστοποιητικό ποιότητας 14001 και το σύστημα περιβαλλοντολογικής διαχείρισης ΕΜΑS.

P3020576.JPG

Πολιτιστικές επισκέψεις :


• Γνωριμία με την πόλη της Βαρκελώνης - επίσκεψη σε τουριστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της.  Ισπανικό χωριό Σαγράδα Φαμίλια Καθεδρικός Ναός Γοτθική Συνοικία  και Τουριστικό Λιμάνι.

00112233.JPG


• Πολιτιστική επίσκεψη στο Μονσεράτ ένα πανέμορφο Μοναστήρι των Βενεδικτίνων που βρίσκεται βορειοδυτικά της Βαρκελώνης. Η Παρθένος του Μονσεράτ είναι κέντρο προσκυνήματος από τα πιο γνωστά στην Ευρώπη αλλά και του παγκόσμιου καθολικισμού που προσελκύει πλήθος πιστών από όλο τον κόσμο που προστρέχουν στην θαυματουργή Παναγία.


• Πολιτιστική επίσκεψη στο Τολέδο. Γνωριμία με την πόλη - επίσκεψη σε πολιτιστικά αξιοθέατα της όπως ο καθεδρικός ναός και το σπίτι που έζησε ο Ελ. Γκρέκο.

Την εκπαιδευτική αποστολή συνόδευσαν και συντόνισαν ο κ. Δεληγιάννης Κωνσταντίνος από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου και ο κ. Κώστας Μακρής από την υπηρεσία. Όλο το κόστος της αποστολής (μεταφορά εκπαίδευση και διαμονή) ήταν χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Επιμελητήριο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/