Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων Βόρειας Εύβοιας

 

Τα στοχευμένα για τις περιοχές της Β. Εύβοιας μέτρα, όπως η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής και η τρίμηνη αναστολή σύμβασης εργασίας και μια σειρά μέτρων που δρομολογούνται από την Πολιτεία για την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων στη Β. Εύβοια, παρουσίασε χθες 7/10/2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό. 

Στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, έθεσαν τις απόψεις τους, η κα Ζαχαράκη Σοφία Υφυπουργός Τουρισμού, η κα Στρατινάκη Άννα Γενική Γραμματέας Εργασίας, ο κ. Σπανός Φάνης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Κελαϊδίτης Γεώργιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας, ο κ. Τσαπουρνιώτης Γεώργιος Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, η κα Βογιατζή Όλγα Πρόεδρος Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Τουριστικών Καταλυμάτων Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Καπόλος Χάρης Πρόεδρος Συλλόγου Υδροθεραπευτών,  ο κ. Αναστασόπουλος Ιωάννης Ιδιοκτήτης Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel και η κα Ντόμινα Χατζηαθανασίου από το Ilios Studios Πευκί Ευβοίας. Στην τηλεδιάσκεψη το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων της Β. Εύβοιας, και εκπρόσωποι της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς και ο κ. Γεωργίου Ιωάννης Ειδικός σύμβουλος Τουρισμού.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, παρουσίασε μέτρα, όπως είναι, η άμεση διάθεση του 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις, το ειδικό καθεστώς στήριξης των επιχειρήσεων της Β, Εύβοιας με μεγάλες απώλειες, το καθεστώς αναστολής πληρωμών για επιταγές επιχειρήσεων, το ιδιαίτερο καθεστώς ενίσχυσης επιχειρήσεων με μακροχρόνιο πλήγμα από τη φυσική καταστροφή, η επέκταση του καθεστώτος αναστολής της σύμβασης εργασίας μέχρι τον Απρίλιο του 2022 για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, η ενίσχυση του επιδόματος λουτροθεραπείας για την επόμενη περίοδο, η λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά Αιδηψού κατά τη χειμερινή περίοδο, ο διπλασιασμός της διάρκειας διακοπών κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ και της διάρκειας  διακοπών ιαματικού και κοινωνικού τουρισμού των αγροτών από τον ΟΠΕΚΑ, η στήριξη μέσω του προγράμματος Τουρισμός για Όλους, το επενδυτικό πρόγραμμα αναβίωσης περιβάλλοντος χώρου τουριστικών επιχειρήσεων και η κατά προτεραιότητα πληρωμή των επιχειρήσεων από τα κρατικά εργαλεία στήριξης της τουριστικής κίνησης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, επικρότησε την ανωτέρω δέσμη μέτρων, πρότεινε ωστόσο και ζήτησε από τον Υπουργό, την ενίσχυση της με την θέσπιση επιπλέον μέτρων, τα οποία ήδη έχει καταθέσει ο Φορέας στο Υπουργείο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr