Κ.Μίχαλος:Δεν πρέπει να επιβληθεί εισφορά επί τζίρου των Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ.

 

ΝΑ μην επιβληθεί εισφορά επί του τζίρου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ζήτησε από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Aσημάκη Παπαγεωργίου ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με τον υφυπουργό Ενέργειας τονίστηκε ότι οι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση λόγω προβλημάτων του ΛΑΓΗΕ και η φημολογούμενη προώθηση νέων μέτρων όπως η επιβολή εισφοράς επί του τζίρου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επενδύσεις αλλά ταυτόχρονα θα διατηρήσει και το αρνητικό κλίμα και την καχυποψία που διέπει τις σχέσεις κράτους και επιχειρήσεων σε ότι έχει να κάνει με τη φερεγγυότητα της πολιτείας.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε στον κ. Παπαγεωργίου ότι τυχόν ενέργεια του ΥΠΕΚΑ να προβεί σε αναδρομικές παρεμβάσεις που θα επηρεάζουν τις υπογεγραμμένες συμβάσεις με το ΛΑΓΗΕ παραβιάζει τις διοικητικές αρχές της προστατευόμενης εμπιστοσύνης και της συνακόλουθης αρχής ασφάλειας του δικαίου. Επίσης παρεμβαίνει κατάφωρα στη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων που θεμελιώνεται στο άρθρο 5 του Συντάγματος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr