ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ...

Επικαιρότητα: 

Αυξάνει το επιχειρηματικό ρίσκο η καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για την συνέχιση του καθεστώτος του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68) για το σκληρό σιτάρι σύμφωνα με τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ.
Μετά από κοινή σύσκεψη με το Δ.Σ. του ΣΕΣΠ (Σύλλογος Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων) η Διοικούσα Επιτροπή Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράσει την αγωνία και την αναστάτωση που δημιουργεί στο γεωτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο η καθυστέρηση της υπουργικής απόφασης για τη συνέχιση του καθεστώτος του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68) για το σκληρό σιτάρι.
Ζητά από το ΥΠΑΑΤ τη θέσπιση μιας μόνιμης καταληκτικής ημερομηνίας για την ανακοίνωση της απόφασης και ενδεικτικά θέτει την 31-08 κάθε έτους προκειμένου οργανωμένα συστηματικά και με επαρκές χρονικό περιθώριο να διευθετούνται οι εργασίες των παραγωγών και να διενεργούνται οι υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο χρονικός ορίζοντας της ανανέωσης σε διετή βάση θέτει ένα βραχύ ορίζοντα προγραμματισμού για το αντικείμενο ο οποίος δεν επιτρέπει τον ορθό υπολογισμό της επένδυσης τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Είναι απαιτητό ένα χρονικό όριο που να δίνει περιθώρια πρόβλεψης και μακροπρόθεσμης οργάνωσης αναφέρει χαρακτηριστικά το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο.

ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ20/09/2013

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/