Θεσμική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εκπροσώπων του Επιμελητηρίου για την ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και των δανείων που έχουν χορηγηθεί από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας.

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κας Παρασκευής Αγιοστρατίτη, το Επιμελητήριο Ευβοίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, θεσμική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης καταθέτοντας τις προτάσεις του για την βιώσιμη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και των δανείων που έχουν χορηγηθεί από την υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας.

Από πλευράς του Επιμελητηρίου Ευβοίας παρευρέθησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος κος Νικόλαος Μώρος,  ο Οικονομικός Επόπτης κος Σπυρίδων Κουτσαύτης και η Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κα Αντιγόνη Κουκά. Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης παρευρέθη ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας του Τομέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κος Φώτης Κουρμούσης καθώς και εκπρόσωπος της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης. Παρόντες ήταν επίσης ο Νομικός Σύμβουλος της PQHEιδική Εκκαθάριση ΑΕ κος Λέκκας και διευθυντής τομέα λιανικής κος Σωτηρόπουλος.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου, ενώ μέσα από τη διευρυμένη συζήτηση  αναδείχθηκε η ανάγκη ειδικότερης ενημέρωσης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, για το νομικό πλαίσιο και τις απαιτήσεις του, για την επίτευξη ορθολογικών ρυθμίσεων. Επισημάνθηκε το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου, αφού ανέφερε τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις της χώρας, ως προς τις προϋποθέσεις των ρυθμίσεων, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παράσχει τη συνδρομή του και πληροφορίες σε επαγγελματίες που στη συνέχεια θα καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις για τη ρύθμιση των οφειλών τους. 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/