Ημερίδα για τα Ηλεκτρονικά βιβλία, το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων και το Νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Επικαιρότητα: 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 το Επιμελητήριο Εύβοιας, με ένα άκρως επίκαιρο και εξαιρετικά σημαντικό για τους επαγγελματίες θεματολόγιο, για τα Ηλεκτρονικά βιβλία, το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων και το Νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 
Οι εξειδικευμένοι επι των θεμάτων εισηγητές, Αντώνης Ντίνος, Στέλεχος ΑΑΔΕ και Νιφορόπουλος Κωνσταντίνος, Ορκωτός Ελεγκτής - Λογιστής - Μέλος της επιστημονικής ομάδας Taxheaven, ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια και με κάθε εγκυρότητα τους συμμετέχοντες, τον κύριο όγκο των οποίων αποτελούσαν λογιστές φοροτεχνικοί, προϊστάμενοι και στελέχη λογιστηρίων και ελεύθεροι επαγγελματίες. 
Στο επίκεντρο των εργασιών της Ημερίδας αλλά και του υψηλού πραγματικά ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων, στάθηκε ως φλέγον και καινοτόμο θέμα, το Μέτρο της ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων, την τήρηση του οποίου το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στοχεύουν να εφαρμόσουν από το 2020. Ένα Μέτρο σύμφωνα με οποίο όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα συμπληρώνουν τα φορολογικά τους βιβλία με ηλεκτρονικό τρόπο και με άμεση σύνδεση με το Taxisnet. Οι συμμετέχοντας γνώρισαν κατά τη διάρκεια των εργασιών, τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος που στοχεύει στην απλοποίηση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες συμπλήρωσης και υποβολής δηλώσεων, μειώνοντας το διαχειριστικό κόστος για τις επιχειρήσεις και επιταχύνοντας τις επιστροφές φόρων στους συνεπείς. 
Σημαντικό μέρος της ενημέρωσης των ενδιαφερομένων αποτέλεσε και το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, ένα ηλεκτρονικό μητρώο το οποίο έχει δημιουργηθεί, μέσω διαδικτυακής ηλεκτρονικής εφαρμογής και τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σε αυτό, όλα τα νομικά πρόσωπα και όλες οι νομικές οντότητες που έχουν έδρα στην Ελλάδα ή ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα που φορολογείται στην Ελλάδα υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα εκ του νόμου απαιτούμενα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων τους.
Η πολύ σημαντική Ημερίδα του Επιμελητηρίου, συμπλήρωσε τις εργασίες της με την παρουσίαση του Νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου και τις ολοκλήρωσε με τις απαντήσεις των εισηγητών στους επι μέρους προβληματισμούς και σκέψεις που κατέθεσαν οι συμμετέχοντες, κατά το γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε. 
Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο παρακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, έχοντας ως βασική μέριμνα να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν δημιουργικά και γόνιμα σε κάθε νέο οικονομικό τοπίο. Σε αυτό το πλαίσιο τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα έχουν συνέπεια και συνέχεια.
Την πλήρη ικανοποίηση τους για την ουσιαστική και εξαιρετικά εποικοδομητική ενημέρωση των επαγγελματιών, τόνισαν οι συντονιστές υλοποίησης της,  κ.κ. Βαρελάς Βασίλειος, Φοροτεχνικός - Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου και Νταβαρίας Αντώνης, Φοροτεχνικός - Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/