Ευρεία Σύσκεψη στο Επιμελητήριο για την τόνωση της αγοράς.

Εν όψει της εορταστικής περιόδου και με δεδομένο την οικονομική κρίση που άρχισε να γίνεται πλέον αισθητή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8.12.2008 στα γραφεία του Επιμελητηρίου με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου σύσκεψη προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την τόνωση της τοπικής αγοράς και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα προϊόντα και εμπορεύματα των τοπικών επιχειρήσεων.

Στην σύσκεψη είχαν κληθεί και παρέστησαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας δια του αντινομάρχη κ. Α. Σπανού   ο Δήμος Χαλκιδέων διά του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κ. Ρουσόπουλου Πρόεδροι και Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Επαγγελματικών Οργανώσεων και τα Μέλη του Δ. Σ. του Επιμελητηρίου.

P1010141.JPG     P1010148.JPG

Κατά την διάρκεια της Σύσκεψης που έγινε μέσα σε ένα βαρύ κλίμα λόγω των γεγονότων και των ταραξιών που γινόντουσαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και αφού καταδικάστηκε από όλους η βία απ όπου και αν προέρχεται αυτή συζητήθηκε το αρνητικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί και υπάρχει στην αγορά και η ανάγκη που υπάρχει ώστε αυτό το αρνητικό κλίμα να εκλείψει προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά που τόσο πολύ έχει ανάγκη η τοπική οικονομία.

Σαν μέτρα για την αντιστροφή του κλίματος προτάθηκαν:
1. Η σύνταξη και ευρεία μετάδοση ενός διαφημιστικού μηνύματος που θα απευθύνεται στον καταναλωτικό κοινό.
2. Η δημιουργία μιας αφίσας που θα αναρτηθεί σε όλη την Εύβοια.
3. Η αναγκαιότητα εορταστικής φωταγώγησης όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του νομού ώστε να υπάρχει ένα εμφανές χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.
4. Η οργάνωση επί μέρους εκδηλώσεων από τους εμπορικούς συλλόγους.
5. Η μετάδοση μηνύματος μέσω αυτοκινήτου.

Οι εκπρόσωποι της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και του Δήμου κ.κ. Σπανός και Ρουσόπουλος δήλωσαν ότι συμπαραστέκονται στην προσπάθεια που γίνεται για τόνωση της αγοράς και ότι θα μεταφέρουν τα όσα συζητήθηκαν στους φορείς που εκπροσωπούν για ηθική και υλική συμπαράσταση.

Μετά τις επίσημες απαντήσεις των φορέων για τυχόν συμμετοχή στα έξοδα όλης αυτής της προσπάθειας επιτροπή θα εξετάσει τις παραπέρα ενέργειες.

Στην συνέχεια της σύσκεψης δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία και παρέστησαν πολλά τοπικά ΜΜΕ.

                                                                           Ο Πρόεδρος
                                                                     Παναγιώτης Σίμωσης

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr