Επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος

Επικαιρότητα: 

Επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Ο Θαλής ο Μιλήσιος χρησιμοποιώντας τις ικανότητές του, στο γνωστικό τομέα της αστρολογίας, δημιούργησε μία επιχειρηματική διαδικασία – σταθμό για τα παγκόσμια χρονικά και σημείο αναφοράς στη σύγχρονη επιχειρηματική λογική, γνωστή ως Υπόθεση του Θαλή (Thales Case).

Χρησιμοποιώντας αυτές τις ικανότητες και δεξιότητες, προέβλεψε ότι το επόμενο φθινόπωρο η σοδειά της ελιάς θα ήταν εξαιρετικά αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Προχώρησε σε συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων της περιοχής, καταθέτοντας τα λιγοστά του χρήματα ως εγγύηση για την αποκλειστική χρήση των ελαιοτριβείων κατά την περίοδο της συγκομιδής. Ο Θαλής διαπραγματεύτηκε με επιτυχία πολύ χαμηλές τιμές, δεδομένης της μεγάλης προσφοράς και της πολύ μικρής ζήτησης (έλλειψη ανταγωνισμού), όπως επίσης και της αβεβαιότητας που επικρατούσε μεταξύ των ιδιοκτητών ελαιοτριβείων για τη μελλοντική σοδειά.
Οι ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων προτίμησαν, λόγω της αβεβαιότητας, να προχωρήσουν σε συμφωνία, για να εξασφαλίσουν έστω και μικρό σχετικά εισόδημα στην περίπτωση μικρής μελλοντικής παραγωγής. Τελικά, ο Θαλής δικαιώθηκε για την πρόβλεψή του. Κατά την εποχή του φθινοπώρου η συγκομιδή ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα η ζήτηση για τα ελαιοτριβεία να φτάσει στο αποκορύφωμά της. Το γεγονός αυτό έδωσε στο Θαλή τη δυνατότητα να ενοικιάσει τα ελαιοτριβεία σε πολύ μεγαλύτερες τιμές από αυτές που ο ίδιος είχε αρχικά πληρώσει.
Τα επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος έρχονται να επιβραβεύσουν τους καλύτερους του ελληνικού επιχειρείν, τους διορατικούς και πρωτοπόρους, που τολμούν, οραματίζονται, πρωτοπορούν και διακρίνονται σε μια περίοδο γεμάτη αντιξοότητες. Παράλληλα, έχουν σκοπό να προβάλουν τους επιχειρηματίες αυτούς, ώστε να αποτελέσουν πρότυπο για την κοινωνία και μοχλό για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Τα 1α επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος, τα οποία διοργανώνονται από την GK MEDIA PUBLISHING και την PALLADIAN CONFERENCES, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος θα απονεμηθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, με προσκεκλημένους την πολιτική ηγεσία, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της χώρας, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου.

Για να δείτε την σχετική ανακοίνωση κάντε κλίκ εδώ:

Για να δείτε την αίτηση συμμετοχής κάντε κλίκ εδώ:

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/