Επιστολή του Επιμελητηρίου στο Υπουργείο και στην ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος σε επιχειρηματίες, λόγω χρεών.

Αφορμή για την παρούσα αποτελεί η ενέργεια του διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ύστερα από εντολές της ΔΕΗ, να προχωρήσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε 15.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρεών

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, ως Θεσμοθετημένος Φορέας Προστασίας της Επιχειρηματικότητας, επικεντρώνεται πρωτίστως στις περιπτώσεις εκείνες που αφορούν την διακοπή ρεύματος σε επιχειρήσειςαφού αυτές δημιουργούντεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβει κανείς ότι τα εν λόγω προβλήματα δεν σταματούν στην διατάραξη της απρόσκοπτης λειτουργίας των επιχειρήσεων και στην δυσφήμιση των επαγγελματιών αλλά μπορούν να παράγουν σε πολλές των περιπτώσεων καταστροφικές συνέπειες στις επιχειρήσεις, όπως σημαντικές ζημιές στον εξοπλισμό, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που προσφέρουν και βέβαια, το σημαντικότερο όλων, συνέπειες τέτοιες που μπορούν να σταθούν ικανές να ολοκληρώσουν το αδιέξοδο των επιχειρηματιών και να τους οδηγήσουν στο οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας για την αποκατάσταση του ανωτέρω σοβαρού προβλήματος, υποστηρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος, διότι :

Αναφερόμαστε σε επιχειρηματίες οι οποίοι στο παρελθόν δεν υπήρξαν κακοπληρωτές και η δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει δεν είναι κατ’ επιλογήν τους αλλά προσήλθε από την αδυσώπητη οικονομική κρίση, από τις πολιτικές των μνημονίων, από την καταρράκωση της επιχειρηματικότητας.

Αναφερόμαστε σε επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα πραγματική αδυναμία ως προς την συνέπειά τους σε τρίτους συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ.

 

Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε ένα τραγικά δυσμενές περιβάλλον, αντιμέτωποι καθημερινά με την ραγδαία πτώση του τζίρου τους, αντιμέτωποι με πρακτικά προβλήματα έλλειψης ρευστότητας λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και των capitalcontrols, αντιμέτωποι με πολλούς άλλους παράγοντες να απειλούν διαρκώς την βιωσιμότητα τους, όπως υπερβολικοί φόροι, ποινικές διώξεις, φορολογικά  πρόστιμα  και προσαυξήσεις.

Επιχειρηματίες που ανήκουν στην κατηγορία των Μικρομεσαίων. Επαγγελματίες δηλ. που αποτελούν εδώ και χρόνια, την βασική πηγή θέσεων απασχόλησης και προστιθέμενης αξίας, που αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, ηεπανεκκίνηση της οποίας αλλά και η όποια ανάπτυξη ευαγγελιζόμαστε όλοι, θα συντελεστεί μόνο μέσα από την επιτυχή ύπαρξη αυτών.

Αυτές τις επιχειρήσεις, δηλ. την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, ζητάμε να προστατέψετε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχεία: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο dei_epistoli_gia_diakopes_reymatos.rtf212.07 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/