Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Ευβοίας σχετικά με πυρκαγιά στο Δήμο Καρύστου.


Κο Γεώργιο Παπανδρέου 
 Πρωθυπουργό της Ελλάδας

   Κοινοποίηση
- Κο Γεώργιο Παπακωνσταντίνου 
 Υπουργό Οικονομικών
       -  Κο Ιωάννη Ραγκούση
Υπουργό Εσωτερικών
Αποκέντρ. & Ηλεκτρον. Διακυβέρνησης
-  Κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Υπουργό  Περιφερειακής Ανάπτυξης
 και Ανταγωνιστικότητας

Αρ.Πρωτ 14085

Ημερ.14/9/2010

Αξιότιμε κε Πρόεδρε

Ο νομός μας για άλλη μια φορά δοκιμάστηκε από την καταστροφική πυρκαγιά αυτή τη φορά στις 21 Αυγούστου 2010.
Η πυρκαγιά  κατέστρεψε δασικές περιοχές της Καρύστου καθώς επίσης και κατοικημένες περιοχές τόσο του δήμου Καρύστου όσο και των γύρω οικισμών επιφέροντας μεγάλες ζημιές στις υποδομές της περιοχής (οδικό δίκτυο ύδρευση άρδευση κλπ).  Εκτός όμως από τις υλικές ζημιές η πυρκαγιά προκάλεσε και σοβαρή οικολογική καταστροφή που αποδυνάμωσε την φυσική άμυνα της περιοχής.
Πέραν αυτών των καταστροφών προκάλεσε μαζική αναχώρηση όλων των επισκεπτών που βρίσκονταν σε διακοπές στην περιοχή της Καρύστου προκαλώντας παράλληλα και μεγάλη οικονομική ζημιά τόσο στις τουριστικές όσο και στις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής.
Στην σημερινή εποχή που οι παρενέργειες της παγκόσμιας αλλά και εγχώριας οικονομικής κρίσης πλήττουν σοβαρά την αγορά οι μικρές επιχειρήσεις πλήττονται ιδιαιτέρως και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επιβιώσουν. Στο πλαίσιο αυτό είναι φανερό ότι οι επιχειρήσεις της άνω περιοχής που δοκιμάστηκε από την πυρκαγιά αντιμετωπίζουν εντονότερα προβλήματα που καθιστούν την επιχειρηματική τους βιωσιμότητα πραγματικό άθλο.
Ως εκ τούτου καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για την υποστήριξη αυτών των επιχειρήσεων η περιοχή της Καρύστου να κηρυχθεί πυρόπληκτη και να ακολουθήσει
σειρά ευεργετικών μέτρων όπως έγινε για τους πληγέντες νομούς μετά τις πυρκαγιές του έτους 2007.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας επί του ανωτέρω θέματος παρακαλούμε να λάβετε μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο στις υποδομές εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα όσο και μέριμνα για την ειδική ενίσχυση των επιχειρήσεων-μελών μας που επλήγησαν.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΣΙΜΩΣΗΣ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/