ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΝΑΣΤ. ΠΡΑΤΣΟΛΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Συνάντηση με τον βουλευτή Ευβοίας κο Αναστάσιο Πρατσόλη είχε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, στο κτίριο του Επιμελητηρίου. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από επιθυμία του βουλευτή και στο πλαίσιο της πρόσφατης εκλογής της πρόεδρου του Επιμελητηρίου και της  νέας διοίκησης, το παρόν έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Φορέα, κος Ιωάννης Μαραγκός. Πέρα από τις καθιερωμένες ευχές και δοθείσης της ευκαιρίας πραγματοποιήθηκε συζήτηση, εισαγωγικού χαρακτήρα πολύ εποικοδομητική ωστόσο, σε θέματα επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Κυριάρχησαν, τα θέματα που πρωτίστως απασχολούν τους επιχειρηματίες, όπως το φορολογικό, ο ΦΠΑ, το ασφαλιστικό, ο ακατάσχετος λογαριασμός όψεως, οι οφειλές των επιχειρηματιών στην ΔΕΗ κλπ.

 

Η πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου ζήτησαν την παρέμβαση του κου Πρατσόλη για την άμεση διευθέτηση κυρίως τριών ζητημάτων, τα οποία τα έθεσαν ως ζητήματα που πραγματικά ταλανίζουν τους επιχειρηματίες και η λύση τους είναι απολύτως αναγκαία για την επιβίωση των επιχειρήσεων τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ζήτησαν :

§  Στην ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις, να συμπεριλιφθούν και οι επιχειρηματίες που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν άμεσα αλλά και οι επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και θέλουν να συνταξιοδοτηθούν.  

§  Να διασφαλιστεί αυστηρά ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός για να εξυπηρετεί την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων.  

§  Να θεσπιστεί ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές των επιχειρηματιών στη ΔΕΗ.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα από την συζήτηση, τέθηκε θέμα από τον βουλευτή Ευβοίας, προσανατολισμού του αρμόδιου Υπουργείου για την θέσπιση βελτιωτικών τροποποιήσεων επί του ασφαλιστικού νόμου, με χρονικό ορίζοντα πράξης το τέλος Φεβρουαρίου. Εν όψη αυτής της προοπτικής η κα Αγιοστρατίτη ζήτησε μια νέα συνάντηση με τον κο Πρατσόλη στις αρχές του ερχόμενου μήνα, ώστε να τεθούν στο τραπέζι συγκεκριμένες προτάσεις του ΔΣ του Επιμελητηρίου, με στόχο την συνδρομή του Φορέα που εκπροσωπεί επίσημα την επιχειρηματικότητα, στην κατά το δυνατόν θετικότερη και ορθολογικότερη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού. Ο κος Πρατσόλης απεδέχθη με ιδιαίτερη προθυμία την πρόταση.

 

Οι συνομιλητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και σε θέματα που απασχολούν ειδικότερα την Εύβοια. Πολύ σημαντική ήταν η αναφορά του κου Πρατσόλη για το αίσιο τέλος του περιφερειακού δρόμου Χαλκίδας Αρτάκης Ψαχνών, ο οποίος, όπως ανέφερε ο βουλευτής, θα δημοπρατηθεί άμεσα. 

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο dt_episkepsi_pratsoli_3_1_17.rtf189.09 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr