Επίσκεψη στο Επιμελητήριο της κ. Άννας Διαμαντοπούλου Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2007 και ώρα 19.οο η κ. Άννα Διαμαντοπούλου Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου και Υπευθύνου του Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της επίσκεψής της στην Χαλκίδα και της συγκέντρωσης στο Θέατρο Παπαδημητρίου και κατόπιν αιτήματος του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε το Επιμελητήριο και είχε επαφές με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Στην συνάντηση στο Επιμελητήριο ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σίμωσης και  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσαν την κ. Διαμαντοπούλου για το δυσμενές περιβάλλον μέσα στο οποίο δρουν οι επιχειρήσεις καθώς και για ορισμένα προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

P6040033.JPG

Κατ αρχήν ο κ. πρόεδρος επεσήμανε ότι η Εύβοια έχει μείνει έξω από κάθε εθνικό σχεδιασμό για τα τελευταία 25 χρόνια και αναφέρθηκε και στους λόγους που έχουν διαπιστωθεί.

Στην συνέχεια ο κ. πρόεδρος ανέπτυξε ορισμένα προβλήματα που απασχολούν όχι μόνο τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά ολόκληρη την κοινωνία της περιοχής. Σαν τέτοια προβλήματα ανέφερε την έλλειψη υποδομών όπως Οδικό Δίκτυο την έλλειψη Χωροταξικού Σχεδιασμού την μη ύπαρξη Βιομηχανικής Περιοχής τη μη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου τις Ελλείψεις στα Λιμάνια κ.λ.π.

Ειδικά για το Οδικό Δίκτυο ζητήθηκε να γίνει επέκταση της σύμβασης για την Ιόνια οδό που να περιλάβει και τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Εύβοιας την 2η Γέφυρα και τις παρακάμψεις.
Επίσης ζητήθηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η Εύβοια να γίνει ένα διαμετακομιστικό κέντρο με την δημιουργία εμπορευματικού σταθμού και την αξιοποίηση των λιμανιών ώστε να αποτελέσει μία πύλη της Ελλάδος προς τον Εύξεινο Πόντο και την Μέση Ανατολή.

P6040036.JPG

Τέλος ο κ. Σίμωσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις Λευκού Κρέατος και ειδικότερα με την μη εφαρμογή από την Αγροτική Τράπεζα της διάταξης του νόμου για τα πανωτόκια.
Η κ. Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στα αιτήματα του προέδρου είπε ότι όλα τα προβλήματα υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός δεν υπάρχει όραμα δεν υπάρχει θέληση. Παρατήρησε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου όχι μόνο στην Εύβοια αλλά και σε άλλες περιοχές εκείνο όμως που δημιουργεί στην αίσθηση ότι τίποτε δεν γίνεται είναι το γεγονός ότι δημιουργούνται νέα προβλήματα που ίσως είναι περισσότερα από αυτά που λύνονται.

Η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι η παράταξή της έχει σχεδιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αφορά και την επιχειρηματικότητα και το οποίο πρόγραμμα θα γνωστοποιηθεί στο κοινό άμεσα.

Στην συνέχεια μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου όπως ο Αντιπρόεδρος κ. Παντελής Κούκος ο Οικον. Επόπτης κ. Δ. Σταματούκος και τα μέλη του Δ.Σ. Β. Βεργέτης Δ. Κωνσταντίνου και Στ. Καββαθάς έκαναν τοποθετήσεις επί διαφόρων θεμάτων.

Κλείνοντας την όλη συνάντηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης έδωσε στην κ. Διαμαντοπούλου σχετικό υπόμνημα.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr