Εκπαιδευτική Αποστολή στην Ισπανία.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας στο πλαίσιο του προγράμματος «Leonardo Da Vinci» με τίτλο «Ανακύκλωση Εναλλακτική Διαχείριση υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις κτιρίων» διοργάνωσε εκπαιδευτική αποστολή για τα μέλη του στην Ισπανία διάρκειας 14 ημερών (14/04/2010 έως 27/04/2010).

 

IMGP1910.JPG

Στην αποστολή συμμετείχαν 20 μέλη του Επιμελητηρίου καθώς επίσης η Δ/ντρια της δ/νσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ευβοίας κα Ιωαννίδου Περσεφόνη και η αρμόδια του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε θέματα εναλλακτικής διαχείρισης υλικών από εσκαφές και εκσκαφές κα Μπάρλα Μαρία.

Το πρόγραμμα της αποστολής είχε ως εξής: 

Κατάρτιση στην Περιφέρεια της Καταλονίας παρουσίαση της υπηρεσίας και του τομέα διαχείρισης υπολειμμάτων με έμφαση στον τομέα υπολείμματα κατεδαφίσεων.

 IMGP2164.JPG


Παρουσίαση της Εταιρείας GRC και των δραστηριοτήτων της σχετικά με τη διαχείριση υπολειμμάτων.
Επίσκεψη στο παλαιό λατομείο της Vallensana στην περιοχή της Badalona επίσκεψη στο λατομείο- Παρουσίαση των εργασιών αποκατάστασης  από τoν υπεύθυνο της εταιρείας GRC.

IMGP1926.JPG


Επίσκεψη στην Εταιρεία Controldemeter - κατάρτιση αναφορικά με τους τρόπους απομάκρυνσης επικίνδυνων υλικών (π.χ. αμίαντου βαρέων μετάλλων χημικών αποβλήτων κλπ) από  κτίρια που πρόκειται να κατεδαφιστούν.

IMGP2088.JPG

 Oι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν αναφορικά με την ανακύκλωση δομικών υλικών με επεξεργασία εντός εργοταξίου (on-site) και σε σταθερή μονάδα επεξεργασίας  αδρανών υλικών μακριά από το εργοτάξιο (off-site).

Επίσης παρακολούθησαν τη λειτουργία ενός Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις.


Μεταφορά στην περιοχή Cap De Creu - Παρουσίαση της κατεδάφισης του συγκροτήματος Club Med και όλων των απαραίτητων διεργασιών της εταιρείας GRC.


Μεταφορά στο εμπορικό λιμάνι της Βαρκελώνης - Oι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τμήμα της επέκτασης του λιμανιού το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα δομικά υλικά καθώς επίσης επισκέφθηκαν μια από τις πιο σύγχρονες σταθερές μονάδες επεξεργασίας υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις. Oι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τη διαχείριση υπολειμμάτων οδοποιίας τεχνικές επεξεργασίας αυτών – Επαναχρησιμοποίηση  υλικών.


Κατάρτιση στην Υπηρεσία Διαχείρισης Περιβάλλοντος  της Μαδρίτης (Gedesma). Παρουσίαση της υπηρεσίας του προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων.


Επίσκεψη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης & παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας  από οικιακά απόβλητα και υπολείμματα κατεδαφίσεων.


Το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια υλοποίησης του πλαισιώθηκε και από Πολιτιστικές επισκέψεις. 

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο κος Σταματούκος Δημήτριος - Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Χωματουργικών Μηχανημάτων Ν. Ευβοίας ενώ το τμήμα συντόνισε ο Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Κοκκάλας Νικόλαος.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας μέσα από τέτοιες ενέργειες επιδιώκει την συνεχή και ποιοτική αναβάθμιση των επιχειρήσεων μελών του.

                                                                                                             

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr