ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Επικαιρότητα: 

Το Orange Grove μια δέσμη δράσεων για την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα που σχεδίασαν σε συνεργασία η Ελληνοολλανδική επιχειρηματική κοινότητα τα πανεπιστήμια και η ολλανδική πρεσβεία εγκαινιάζεται σε επίσημη εκδήλωση σήμερα ενώ χθες παρουσιάστηκαν η προετοιμασία και οι στόχοι του έργου από τον Jan Versteeg πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα.
Ο κ. Versteeg παρουσίασε το χώρο που έχει διαμορφώσει κατάλληλα η πρεσβεία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Orange Grove τονίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν κίνητρα και υποδομές που θα κρατήσουν στην Ελλάδα τους νέους.
«Σε αυτόν τον χώρο ευελπιστούμε οι νέοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Ολλανδία να δουλέψουν πάνω στην επιχειρηματική τους ιδέα να εντρυφήσουν σε νέες επιχειρηματικές δεξιότητες να δικτυωθούν μεταξύ τους και να κερδίσουν εμπειρία» ανέφερε χαρακτηριστικά και αναλογιζόμενος τη θητεία του στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2012 υπογράμμισε τη δύσκολη πρόκληση της ανεργίας των νέων.
Σύμφωνα με τον κ. Versteeg πολλοί νέοι Ελληνες μετακόμισαν στην Ολλανδία για σπουδές και παρά το γεγονός ότι κατ' αρχήν η διεθνής ανταλλαγή φοιτητών είναι μια θετική εξέλιξη στην παρούσα συγκυρία δημιουργείται ο κίνδυνος της «διαρροής εγκεφάλων».
Ετσι η πρεσβεία μαζί με την Ελληνοολλανδική επιχειρηματική κοινότητα συζήτησαν πώς θα μπορούσε να μετριαστεί η διαρροή αυτή με την ενίσχυση της κινητικότητας νέων επιχειρηματιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ολλανδία.
Με τη δράση Orange Grove ένας νέος Ελληνας με μια καλή ιδέα την οποία θέλει να αναδείξει σε επιχείρηση μπορεί να εργαστεί να δημιουργήσει το δικό του δίκτυο αλλά και να βοηθηθεί πάνω σε θέματα για τα οποία δεν έχει ακόμη εμπειρία κι όλα αυτά σε ένα χώρο που είναι ειδικά σχεδιασμένος για να εξυπηρετεί τα 3 βασικά χαρακτηριστικά του project που είναι: κινητικότητα ευελιξία και συνδεσιμότητα.
Το Orange Grove μεταξύ άλλων προσφέρει στην κάθε συμμετέχουσα νεοσύστατη εταιρεία έναν έμπειρο μέντορα από τους επιχειρηματίες που διαθέτει στην ομάδα του ενώ σε εβδομαδιαία βάση θα διενεργεί διαλέξεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων (νομικά λογιστικά μάρκετινγκ κ.ά.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ το Πανεπιστήμιο του Ντελφτ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το Orange Grove στηρίζουν άνθρωποι και εταιρείες συνδεδεμένοι με τις δύο χώρες όπως: Αθηναϊκή Ζυθοποιία Interamerican Philips Coco-Mat KLM FrieslandCampina ABN AMRO Randstad Wind.
Εχει επίσης στήριξη από μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως το αρχιτεκτονικό γραφείο GFRA Joost Frijda που σχεδίασε τον ειδικό χώρο στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας.

ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ25/09/2013

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr,epimevia@hol.gr