Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD ΕΧΡΟ

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας έχοντας ως κοινό στόχο με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την προώθηση των ευβοϊκών προϊόντων, την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ευβοϊκών επιχειρήσεων και την προβολή του Νομού, συμμετείχε με την Περιφέρεια στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD ΕΧΡΟ που πραγματοποιήθηκε - παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων «Oenotelia» - στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα.

Ο Φορέας από τις 12 έως και τις 14 Μαρτίου 2022 προώθησε από το περίπτερο του, την παραγωγική ταυτότητα του Νομού Ευβοίας και την γαστρονομική του κληρονομιά, μέσω παρουσίασης προϊόντων των ευβοϊκών επιχειρήσεων του Κλάδου Τροφίμων και Ποτών, αλλά και του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ. 

Τα ευβοϊκά προϊόντα είχαν την τιμητική τους και προβλήθηκαν στο ευρύ κοινό από την βραβευμένη chef Ντίνα Νικολάου κατά τη διοργάνωση εκδήλωσης γαστρονομίας (SPECIAL ENENTS MEDITERRANEAN GASTRONOMY FORUM) με στόχο την ανάδειξη της υπεροχής των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας και της ηγετικής θέσης που κατέχουν στην μεσογειακή διατροφή.

Στην εν λόγω έκθεση, τη μεγαλύτερη στην Ν.Α. Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, το Επιμελητήριο αξιοποιώντας την ευκαιρία, προώθησε και την τουριστική ταυτότητα της Εύβοιας και της Σκύρου, με την προβολή ενός Travel video το οποίο πρόσφατα δημιούργησε, με στόχο την προβολή του τουρισμού εμπειρίας ως νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών με υψηλό οικονομικό δυναμικό από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Ενός Travel video μέσα από το οποίο οι επισκέπτες γνώρισαν τη φιλοξενία, την ποιότητα των υπηρεσιών, τη γαστρονομία αλλά και τα τοπικά προϊόντα κάθε περιοχής του Νομού μας.

Την όλη πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου στήριξαν με την καθημερινή παρουσία τους, ο Πρόεδρος Γιάννης Γεροντίτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Γιάννης Σταθόπουλος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Βασίλης Βαρελάς, η Διευθύντρια Αρτεμησία Χαρίτου και στελέχη του Φορέα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr