Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Λίμνης

Αγαπητοί κύριοι,

Με την παρούσα εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Λίμνης. Ως ένας Φορέας που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα μέλη του, με την Περιφέρεια του και με τους κατά Τόπους Φορείς Ανάπτυξης μεταφέροντας τον παλμό τους σας διαβεβαιώνουμε απόλυτα ότι είμαστε σε ικανή θέση να σας αναφέρουμε ότι το κλείσιμο της τράπεζας θα προκαλέσει  :

 

·         Την πλήρη υποβάθμισητου Τουριστικού Τομέα της περιοχής, ο οποίος σε συνδυασμό και με την πρόσφατη οικολογική καταστροφή που έπληξε την περιοχή λόγω των μεγάλων πυρκαγιών, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι επιχειρήσεις του χώρου, οι οποίες στο σύνολο τους είναι μικρές και οικογενειακού χαρακτήρα, θα κλείσουν. Το φυσιολογικά επερχόμενο ντόμινο θα συμπαρασύρει ταχύτατα τον Πρωτογενή Τομέα, το Εμπόριο, τις Υπηρεσίες κλπ. στον ίδιο καταστροφικό δρόμο. Ουσιαστικά δηλ. το κλείσιμο της τράπεζας θα οδηγήσει την τοπική επιχειρηματικότητα και ιδίως την μικρομεσαία, σε ακόμη πιο δύσβατους δρόμους, την τοπική οικονομία σε μεγαλύτερο μαρασμό και την τοπική κοινωνία σε περεταίρω φτωχοποίηση.

·         Την άνοδο της ανεργίαςκαι της ανέχειας, ως αποτέλεσμα της απώλειας θέσεων εργασίας με δεδομένο την συρρίκνωση και την υποτίμηση της επιχειρηματικής βάσης της περιοχής.

·         Την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκωναπό την στιγμή που το Υποκατάστημα εξυπηρετεί και συνταξιούχους, εργαζόμενους κλπ., αν σκεφτούμε ότι το κοντινότερο άλλο Υποκατάστημα απέχει από την Λίμνη τουλάχιστον 1 ώρα.

·         Την αύξηση της μετανάστευσηςκατοίκων και στην μεταφορά επιχειρήσεων σε μεγάλα αστικά κέντρα.

·         Την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχή της Λίμνης.

 

Αγαπητοί κύριοι, για να ξεπεράσει η χώρα μας την μεγάλη ύφεση απαιτείται η στήριξη του επιχειρηματικού τομέαπερισσότερο δε στην Περιφέρεια - ειδάλλως θα βιώσουμε συνθήκες τραγικές και πρωτόγνωρες στην οικονομία και στην κοινωνία.

Προς την κατεύθυνση αυτή η ευθύνη είναι συλλογική.

Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω, αποφασίζοντας τελικά το αυτονόητο και αναπτυξιακά χρήσιμοτηνσυνέχεια της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην συνείδηση του κόσμου λόγω και της παλαιότητας του.  

Αρχεία: 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr