Αύξηση του ποσού επιδότησης για το Πρόγραμμα Εμπορίου και Υπηρεσιών ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Με έγγραφο που υπέγραψε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Αθανάσιο Σκορδά η αύξηση του ποσού που προορίζεται για την επιδότηση αυτών που υπέβαλαν πρόταση για το Πρόγραμμα του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.

Η αύξηση αυτή ζητήθηκε για να καλύψει τον μεγάλο αριθμό των προτάσεων που υποβλήθηκαν από την Εύβοια και με το ενισχυτικό ότι είμαστε ένας πυρόπληκτος νομός.

Για ενημέρωση των μελών παραθέτουμε όλο το κείμενο της επιστολής του Επιμελητηρίου προς τον κ. Γενικό Γραμματέα:

Χαλκίδα 19 Mαρτίου 2008

Αρ. Πρ. 6451

ΠΡΟΣ :Κύριο

Αθανάσιο Σκορδά

Γενικό Γραμματέα

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

Κύριε Γενικέ

Μετά την γνωστοποίηση του προγράμματος για το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες την περασμένη χρονιά το Επιμελητήριό μας έκανε ένα αγώνα ενημέρωσης των Μελών μας με οργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σε όλο το νομό και με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο και στο τοπικό ραδιόφωνο.

Αυτή η ενημέρωση είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί έμποροι και επαγγελματίες από την περιοχή μας να καταθέσουν φάκελο προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Παράλληλα με την παράταση που δόθηκε λόγω πυρόπληκτου νομού και την επανάληψη της ενημέρωσης ο αριθμός των εμπόρων και των επαγγελματιών από την περιοχή μας που υπέβαλαν φάκελο αυξήθηκε.

Αποτέλεσμα αυτού είναι κατά τις πληροφορίες που έχουμε να μην επαρκεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος για να ικανοποιήσει τον μεγάλο αυτό αριθμό των αιτήσεων και έτσι αιτήσεις που θα κριθούν θετικά δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Κατόπιν αυτού παρακαλούμε όπως ενεργήσετε ώστε να αυξηθεί το ήδη υπάρχον ποσό για το πρόγραμμα του Εμπορίου και των Υπηρεσιών και έτσι να ικανοποιηθεί για τον πυρόπληκτο νομό μας το σύνολο των αιτήσεων που θα κριθούν θετικά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δείτε θετικά το αίτημά μας και ότι θα το ικανοποιήσετε. Η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος που δεν αφορά το σύνολο των νομών της περιφέρειας αλλά μόνο τον πυρόπληκτο νομό μας θα δώσει μία πνοή σε ένα αριθμό εμπορικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών θα αποτελέσει δε συμπλήρωμα όλων των άλλων μέτρων που έχουν ληφθεί για τους πυρόπληκτους νομούς.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Σίμωσης

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/