ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Ιωάννης Γεροντίτης και τα Μέλη του Δ.Σ. θέτουν από σήμερα, 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση την πρόθεση του Επιμελητηρίου Ευβοίας για την επαναξιοποίηση της Τεχνικής Σχολής «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Αγαπητοί συμπολίτες, συμπολίτισσες,
εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, λαμβάνοντας υπόψιν:

  • Την ιστορική διαδρομή που διένυσε η Τεχνική Σχολή «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».
  • Τον έως σήμερα εισπραττόμενο παλμό της τοπικής κοινωνίας για την αναβίωση της Σχολής
  • Την απόλυτη πίστη ότι η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, απαιτεί πλέον ένα μοντέλο που θα εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας, θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό μας, θα ενσωματώνει τεχνολογία και καινοτομία, θα δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα έχει εξωστρεφή προσανατολισμό. Ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα συνδέει την επιχειρηματικότητα με την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση εξειδικευμένου εργατικού και τεχνικού δυναμικού 
  • Την ισχυρή εκτίμηση ότι αποτελεί πλέον αναγκαία συνθήκη σήμερα, οι καταρτιζόμενοι να προσαρμοστούν σε νέα επαγγελματικά πλαίσια που προϋποθέτουν συνεχή βελτίωση δεξιοτήτων και ικανοτήτων, άμεση ανταπόκριση στις τεχνολογικές καινοτομίες που επιβάλει η ανάδειξη νέων επιχειρηματικών τομέων και η διεθνοποίηση της οικονομίας
  •  Την θεσμική του δυνατότητα να διαδραματίσει ρόλο ουσιαστικού αρωγού της Πολιτείας σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης και δημιουργίας μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών και επαγγελματιών, για μια πραγματική μεταρρύθμιση που θα βοηθήσει την τοπική οικονομία και θα τονώσει την εγχώρια παραγωγή, ώστε ο τόπος μας να παράγει και να ανοίγει νέες θέσεις εργασίας, υψηλής υπεραξίας

Προσανατολίζεται, στην αποκατάσταση - ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, με ήπιες κτηριακές παρεμβάσεις και με κάθε σεβασμό στον οικιστικό χώρο, με απώτερο σκοπό την δημιουργία:

  • Ενός Ερευνητικού Κέντρου για την υποστήριξη - σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - της καινοτομίας σε τομείς της τοπικής οικονομίας, μέσω της παροχής εξειδικευμένων/καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων καθώς και της μεταφοράς τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως ΜΜΕ.
  • Μίας Θερμοκοιτίδας για την παροχή βοήθειας στις νεοϊδρυόμενες (start up) επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σε αυτή με απώτερο στόχο τη δημιουργία βιώσιμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στο χώρο της παραγωγής καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Ενός κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ, όπου θα εκτελούνται σεμινάρια (ΛΑΕΚ, Τεχνικών Ασφαλείας, ΕΦΕΤ) και άλλα σεμινάρια που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες.
  • Μιας τεχνικής σχολής μεταλυκειακού προσανατολισμού με ειδικότητες που αυτή την στιγμή λειτουργούν στα ΕΠΑΛ της Εύβοιας και άλλες σύγχρονες ειδικότητες που θα απαιτήσει η μελλοντική αγορά εργασίας και
  • Ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου.

Ο εν λόγω προσανατολισμός της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ευβοίας αποτελεί και το  αντικείμενο της Παρούσης Δημόσιας Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης: η αναβίωση του Δημοκρίτου, ως εκπαιδευτικό κέντρο.

Την αναβίωση της Σχολής, την οφείλουμε σε όλους αυτούς μας που άφησαν παρακαταθήκη το έργο της. Αυτούς, που σε δύσκολους καιρούς αγωνίστηκαν για να δημιουργηθεί η Τεχνική Σχολή «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και πίστεψαν ότι η τεχνική εκπαίδευση, η κατάρτιση και η σύνδεση με την επιχειρηματικότητα ήταν μονόδρομος για να ορθοποδήσει η χώρα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στο μέλλον τους, στην τοπική κοινωνία, στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη δημόσια διαβούλευση, πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Ζητούμε την άποψη σας, ως αυτή θα είναι σημαντική πριν αναλάβουμε το μεγάλο εγχείρημα αξιοποίησής του Δημοκρίτου, διαβεβαιώνοντας σας ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η διαβούλευση θα ξεκινήσει από 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:00.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας

Ιωάννης Γεροντίτης


Προσωπικά δεδομένα: κάντε κλίκ εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/