ΑΙΤΗΜΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ / ΘΕΣΠΙΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

 

Σε συνέχεια απόφασης σας, για την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του δήμου Λίμνης-Μαντουδίου, με την παρούσα  - συμφωνώντας με την προσωπική σας άποψη ότι  ΄΄ το Μαντούδι  έζησε μια κόλαση ΄΄ και ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες -  προτείνουμε για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε, την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλης της περιοχής της βόρειας Εύβοιας.  

 

Ο λόγος είναι ότι ολόκληρη η περιοχή της βόρειας Εύβοιας έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα, δεδομένου ότι  έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο νομό λόγω σοβαροτάτων προβλημάτων του κεντρικού άξονα συγκοινωνίας. Η ύπαρξη προβλημάτων ζωτικής σημασίας, όπως αυτό της έλλειψης νερού, είναι πλέον γεγονός και ο κοινωνικός ιστός φαίνεται να έχει διαλυθεί σε όλη τη βόρεια Εύβοια.  

 

Είναι δεδομένο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους, τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα κυριαρχήσει αύριο, που θα έχουμε μετρήσει τις απώλειές μας. Ειδικά σε ότι αφορά τις τοπικές αγορές, τις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, μιλούμε πλέον για μια ολοκληρωμένη απώλεια και μια πραγματική καταστροφή.

 

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι άμεσα και για όλους τους πολίτες και κατοίκους των πληγεισών περιοχών, θα πρέπει να ισχύσουν μέτρα, με χρονικό ορίζοντα ισχύος τουλάχιστον 6 μηνών, όπως :

 

Αναστολή δόσεων του φόρου εισοδήματος, των ληξιπρόθεσμων χρεών τους και των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο.

 

Αναστολή καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες όλων των κατεστραμμένων ακινήτων.

 

Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ και των άλλων παρακρατούμενων φόρων.

Αναστολή της καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων προς τον ΕΦΚΑ.

Αναστολή των πάσης φύσεως πλειστηριασμών

Αναστολή της υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες που απορρέουν από δανειακές συμβάσεις.

Ρύθμιση για την καταβολή των οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναστολή της καταβολής δημοτικών φόρων και τελών

Ενημέρωση του συστήματος του TAXISNETμε ειδικό πρόγραμμα για τις πληγείσες περιοχές που θα αίρει τον αυτοματοποιημένο χαρακτηρισμό φόρων και τελών ως ληξιπρόθεσμων και την παρεπόμενη επιβάρυνσή τους με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση για τις εκάστοτε δοκιμαζόμενες περιοχές, όπως και του δικού σας, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αυτόματη άμεση ισχύ των ως άνω ευεργετικών ρυθμίσεων, ώστε να βοηθηθεί η τοπική και να ξεπεράσει το σοκ της καταστροφής.

Αρχεία: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο protasi_ektakti_anagki_olos_o_nomos.rtf489.13 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/