Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής του 22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Oίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Επικαιρότητα: 

Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής.
Από 4 έως 29 Απριλίου 2022  

Με  μεγάλη  μας  χαρά  ανακοινώνουμε  ότι  ο  διαγωνισμός  του  Ελληνικού Κρασιού, ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 10 έως 12 Μαΐου 2022.

Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο ενθαρρύνοντας και τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ΄ όλο τον κόσμο. Στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει όλος ο κλάδος του κρασιού, με την ενεργή συμμετοχή των κλαδικών μας οργανώσεων στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού, υπό την προεδρεία του κυρίου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW

 
Καταληκτικές ημερομηνίες:
 

Δηλώσεις συμμετοχής:   4 - 29 Απριλίου 2022 στο www.tiwc.gr

Παραλαβή δειγμάτων:    26 - 29 Απριλίου 2022 


 
Οι γευσιγνώστες   -   Οι χορηγοί 
 

Άριστο επίπεδο διαδικασιών – Εμπειρία – Αξιοπιστία
 

- Οι οινοποιοί / αποσταγματοποιοί μπορούν να πληροφορηθούν πλέον της τελικής βαθμολογίας των δειγμάτων (οίνων/αποσταγμάτων) και τα αναλυτικά σχόλια των πέντε κριτών που αξιολόγησαν τα δείγματα, είτε βραβεύτηκε, είτε όχι.
- Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται από το 1999 συμβάλλοντας στην ανάδειξη του επώνυμου ελληνικού κρασιού και αποστάγματος.
- Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών (Masters of Wine, Master Sommeliers, οινολόγων, οινοχόων, κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και επαγγελματιών οίνου) απ’ όλο τον κόσμο και τη μεγάλη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων.
- Το νέο σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόζεται από το 2018, έλαβε πολύ θετικές κριτικές από όλους τους εμπλεκόμενους -κριτές και παραγωγούς- καθιστώντας τον Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους διαγωνισμούς διεθνώς.
- Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από την Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, συμμετέχει όλος ο κλάδος του κρασιού, με την ενεργή συμμετοχή όλων των κλαδικών μας οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ), των περιφερειακών ενώσεων οινοπαραγωγών και ενώσεων οινολόγων της χώρας στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού.
- Πρόεδρος του διαγωνισμού είναι ο κος Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW
- Οι διαδικασίες του διαγωνισμού, όπως και η νομιμότητα των δειγμάτων (έγγραφα κατάταξης, πιστοποιητικά, ετικέτες κλπ) ελέγχονται, από μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και εκπροσώπων κρατικών υπηρεσιών (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γενικό Χημείο του Κράτους).

 
Ο διαγωνισμός απονέμει τα ακόλουθα βραβεία/διακρίσεις στους οίνους και αποστάγματα που θα διακριθούν
 

1. Χρυσό, Ασημένιο ή Χάλκινο Μετάλλιο
2. Διάκριση για τον Καλύτερο Οίνο του Διαγωνισμού
3. Διάκριση για το Καλύτερο Απόσταγμα του Διαγωνισμού
4. Διάκριση για τον Καλύτερο Οίνο της Κατηγορίας του:
Λευκός, Ροζέ, Ερυθρός, Επιδόρπιος, Αφρώδης ή Ημιαφρώδης, Ρετσίνα
5. Διάκριση για τον καλύτερο μονοποικιλιακό οίνο από τις ποικιλίες:
Ασύρτικο, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο, Σαββατιανό, Ξυνιστέρι, Αγιωργίτικο (ερυθρό οίνο), Ξινόμαυρο (ερυθρό οίνο) και
6. Διάκριση για τον Καλύτερο Βιολογικό Οίνο


Στους οίνους και τα αποστάγματα που έλαβαν τις ανωτέρω διακρίσεις δίνεται το δικαίωμα προμήθειας stickers φιαλών, τα οποία αποτελούν σημαντική πληροφορία προς τους καταναλωτές σχετικά με το επίπεδο ποιότητας του κάθε δείγματος, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες την ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.tiwc.gr), στα τηλέφωνα της ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. (2310281617 & 2310281632) και στο συνημμένο έγγραφο.
  

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
Γιαννιτσών 90, T.Κ. 54627, Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 281617 & 2310 281632                                                   
F. 2310 281619                          
Email: info@tiwc.gr 
www.tiwc.gr

Αρχεία: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon symmetoxi22c_.pdf1.34 MB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr