«Ανοίγει» σήμερα η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου

Επικαιρότητα: 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ σήμερα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή στοιχείων από όσους δικαιούνται να λάβουν επίδομα  για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
Στη σχετική υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες καθορίζονται  τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά όρια για τον καθορισμό των δικαιούχων όπως αυτά θα πρέπει να αποτυπώνονται στην τελευταία φορολογική δήλωση που υποβλήθηκε  ώστε να γίνουν οι σχετικές διασταυρώσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα το απόγευμα να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.gsis.gr. Κατά την είσοδό τους θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον κωδικό που περιλαμβάνεται σε οποιοδήποτε από τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος που ελάμβαναν μέσα στην τελευταία πενταετία.
Ακολούθως θα συμπληρώνουν τα στοιχεία για το εισόδημα του 2011 και τα τετραγωνικά της κύριας κατοικίας και αυτομάτως η εφαρμογή θα κάνει την διασταύρωση με όσα καταχωρήθηκαν στη φορολογική δήλωση που υπέβαλαν. Στο σημείο αυτό η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στο φορολογούμενο να  διευκρινίζει εάν άλλαξε κάτι φέτος στην περιουσιακή του κατάσταση σε σχέση με όσα δήλωσε στο έντυπο Ε1 που μπορεί να τον καταστήσει δικαιούχο. Δηλαδή:
Εάν κάποιος δήλωσε στο Ε1 ότι φιλοξενούνταν το 2011 σε κάποιο ακίνητο –και άρα βάσει εκείνης της δήλωσης δεν είναι δικαιούχος του επιδόματος– αλλά φέτος απέκτησε δικό του σπίτι στο οποίο διαμένει κι ως εκ τούτου δικαιούται να λάβει το επίδομα θα μπορεί να δηλώσει ότι το 2012 απέκτησε δικό του ακίνητο με αξία εντός των ορίων.
Εάν κάποιος δήλωσε στο Ε1 ότι διέμενε το 2011 σε ένα ακίνητο αξίας πάνω από τα προβλεπόμενα όρια αλλά φέτος μένει σε νέο ακίνητο χαμηλότερης άξιας θα μπορεί επίσης να το δηλώσει και να εισπράξει και αυτός το επίδομα.
Δικαιούχοι του επιδόματος  είναι οι άγαμοι με ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ καθώς επίσης και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.  Ειδικά για τους δικαιούχους με προστατευόμενα τέκνα προβλέπεται επιπλέον όριο 3.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και τα τρία.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ


Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/