• English
  • Ελληνικά
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2023

Αρχείο

Σεπτέμβριος 21, 2023

Συνάντηση Εργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Ευβοίας και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών πόρων του ΕΚΠΑ

 

Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κ. Ιωάννη Γεροντίτη και του Προέδρου του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Θεόδωρου Ζαχαριάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την επιχειρηματική ανάπτυξη των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον Αγροδιατροφικό τομέα και εδρεύουν στη Εύβοια και τους τρόπους που οι δυο Φορείς μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα αναλύθηκαν :

Σεπτέμβριος 20

Το Επιμελητήριο Εύβοιας δίπλα στις ευβοϊκές επιχειρήσεις και στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας από το περίπτερο του επιχειρήσεις του Νομού με σκοπό την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και απώτερο στόχο την ενίσχυση της ευβοϊκής εξωστρέφειας.

Το Φορέα εκπροσώπησαν η κα Βότση Κόλλια Σοφία, Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του ΔΣ και ο κ. Χρήστος Μουτουσίδης, Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Το Επιμελητήριο τη φετινή χρονιά φιλοξένησε στο περίπτερο του τέσσερις (4) επιχειρήσεις – μέλη του. 

Συγκεκριμένα τις ευβοϊκές επιχειρήσεις : ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., ΡΕΤΣΙΝΑ Κ. ΓΕΩΡΓΙΑ, ΣΑΝΚΕ ΜΕΠΕ και ΧΑΪΝΑΣ Κ. ΙΚΕ.

Ρύθμιση Τρεχουσών και Καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων που επλήγησαν λόγω φυσικής καταστροφής (πυρκαγιές Αυγούστου 2023)

 

Με το υπ. αριθμ. 438311/18.09.2023 έγγραφο του ΕΦΚΑ παρέχονται πληροφορίες για τη "Ρύθμιση Τρεχουσών και Καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων που επλήγησαν λόγω φυσικής καταστροφής (πυρκαγιές Αυγούστου 2023)"

Αναλυτικά:

Σεπτέμβριος 18

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας το Επιμελητήριο Εύβοιας

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε αυτή την πρωτοφανή δυσμενή συγκυρία για την Θεσσαλία, λόγω των απρόσμενα καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν όλη σχεδόν την περιφέρεια της, στέκεται αρωγός και συμπαρίσταται στους πλημμυροπαθείς.

Μεταξύ άλλων ο Φορέας ως μία ελάχιστη πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης, προχώρησε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου (μέσω χορηγίας του ΣΑΜΕΕ) στην αποστολή 32 παλετών εμφιαλωμένου νερού "ΔΙΡΦΥΣ", για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών του Νομού Μαγνησίας, ως αυτό ήταν και είναι το πρώτιστο είδος πρώτης ανάγκης.  

Παράταση 2 έως 6 μηνών και αναστολή καταβολής φορολογικών οφειλών πληγέντων από φυσικές καταστροφές

 

Στο πλαίσιο της πολύπλευρης αρωγής την οποία παρέχει η Κυβέρνηση προς τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης προχώρησε σε έκτακτες τροποποιήσεις προηγούμενων αποφάσεων. Με στόχο τη μέγιστη δυνατή διευκόλυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων στις πληγείσες περιοχές της χώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων. Αξιοποιώντας τις αντίστοιχες ευνοϊκές ρυθμίσεις βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ο κ. Θεοχάρης αναθεώρησε τις προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και την κατά περίπτωση αναστολή των εισπράξεων από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Σημειώνεται ότι η παράταση για την καταβολή φορολογικών οφειλών φτάνει έως και τους 6 μήνες.

Συγκεκριμένα:

Σεπτέμβριος 15

Την διαδικασία υποβολής της ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΡΩΓΗΣ των πλημμυροπαθών της Εύβοιας θα υποστηρίξουν - ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ και ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ - υπάλληλοι του Επιμελητηρίου

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει τους δικαιούχους που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίουστο Νομό, ότι την όλη διαδικασία υποβολής της ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΡΩΓΗΣ θα υποστηρίξουν δια ζώσης υπάλληλοι του Επιμελητηρίου.

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :   

ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

(Παρασκευή 22/9/2023 και ώρες 10.00-14.00 στο Παράρτημα του Φορέα).

ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

(Τρίτη 19/9/2023 και ώρες 9.00-15.00 στο Παράρτημα του Φορέα).

ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

(Δευτέρα 18/9/2023 και ώρες 9.00-15.00 στο Παράρτημα του Φορέα).

ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ

(Τρίτη 19/9/2023 και ώρες 9.00-15.00 στο Γραφείο του Φορέα).

 

Αναβολή Ενημερωτικής Εκδήλωσης

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και  ώρα 18:00, ενημερωτική εκδήλωση ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.  

Το Επιμελητήριο άμεσα θα προβεί για την γνωστοποίηση της ημερομηνίας που θα υλοποιηθεί η εκδήλωση (με την συνδιοργάνωση της Τράπεζας Eurobank) με σκοπό την ενημέρωση των Μελών σε θέματα όπως : Τουρισμός και Επιχειρήσεις Ν. Ευβοίας - Αναπτυξιακά Προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΤΑΑ, Αναπτυξιακός Νόμος) & Χρηματοδοτικά Εργαλεία - Πράσινη Ενέργεια - Διαχείριση Επιχειρηματικών Κινδύνων.

Σεπτέμβριος 14

Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, δόσεις και παρατάσεις καταβολών για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

 

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση (Δ.15/Δ΄/80782/12.09.2023), που περιλαμβάνει νέα στοχευμένα μέτρα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

H Υπουργική Απόφαση αφορά όλες τις επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα:

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr