• English
  • Ελληνικά
Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2024

Αρχείο

Φεβρουάριος 22, 2024

Το Επιμελητήριο προώθησε τον ευβοϊκό τουρισμό στη Ρουμανία

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν στην ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ “TTR ROMANIAN INTERNATIONAL TOURISM FAIR ROMEXPO”  15 έως 18 Φεβρουαρίου 2024 στο Βουκουρέστι, ο κ. Ρουμελιώτης Θεόδωρος Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού και ο κ. Δημήτριος Σεπετής Εκπρόσωπος του Φορέα στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων.

Η αγορά της Ρουμανίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια για το Επιμελητήριο, μια εκ των βασικότερων επιλογών προώθησης του ευβοϊκού τουριστικού προϊόντος, λόγω της πολύ θετικής εικόνας των επαγγελματιών του χώρου στη Ρουμανία για τη χώρα μας αλλά και του μεγάλου ενδιαφέροντος των δυνητικών επισκεπτών για τον εναλλακτικό τουρισμό καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με την Εύβοια να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Φεβρουάριος 21

Συνάντηση εργασίας επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Δ.Δ. Μύτικα του Δήμου Χαλκιδέων

 

Συνάντηση εργασίας επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Δ.Δ. Μύτικα του Δήμου Χαλκιδέων με τον Προέδρο του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Γιάννη Γεροντίτη και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Σπύρο Κουτσαύτη, έλαβε χώρα στις 15/2/2024 στα γραφεία του Φορέα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η πρωτοβουλία των επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου να εκθέσουν στους εκπροσώπους του Φορέα, το μείζον πρόβλημα για το επιχειρείν της περιοχής τους, που δεν είναι άλλο παρά ο αποκλεισμός κάθε νέας επαγγελματικής δραστηριότητας και η απαγόρευση οποιασδήποτε ενέργειας επέκτασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού κάθε παραγωγικής μονάδας του Δ.Δ. Μύτικα.

Φεβρουάριος 20

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ Αίτημα για εισαγωγή ελληνικών προϊόντων από μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετς ‘Shufersal΄ στο Ισραήλ

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας & τις Ψηφιακά υποβαλλόμενες δηλώσεις

 

Με την μεγάλη ανταπόκριση και την ενεργό συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού, πραγματοποιήθηκετην Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας & τις Ψηφιακά υποβαλλόμενες δηλώσεις.

Για την έγκυρη ενημέρωση των συμμετεχόντων φρόντισε ο βασικός εισηγητής κ. Ραπανάκης Πέτρος (Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Α.Β.Σ.Π, Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας & ανθρώπινου δυναμικού, Συγγραφέας).

Οι εργασίες οι οποίες απέφεραν τα ευκταία αποτελέσματα, πραγματοποιήθηκαν κυρίως μέσα από την παρουσίαση και ανάλυση των εξής Θεμάτων :

Φεβρουάριος 16

Υπόμνημα σχολίων και προτάσεων επί του ν/σ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις»

 

Υπόμνημα σχολίων και προτάσεων επί του ν/σ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» απέστειλε στις 2.2.2024, η  Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) στη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αθηνά – Μαρία Κόλλια και στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Το εν λόγω Υπόμνημα είναι το αποτέλεσμα εργασίας της Θεματικής Επιτροπής «Αξιοποίησης του αιγιαλού από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος» της ΚEEE, συντονιστής της οποίας είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης.

Φεβρουάριος 12

Ενημερωτική εκδήλωση : Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας & Ψηφιακά υποβαλλόμενες δηλώσεις

 

Ενημερωτική εκδήλωση : Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας & Ψηφιακά υποβαλλόμενες δηλώσεις.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 17:00, εκδήλωση με θέμα : Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας & Ψηφιακά υποβαλλόμενες δηλώσεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Φορέα, Ελ. Βενιζέλου 12, Χαλκίδα, 2ος όροφος, Αίθουσα «Καράκωστα».

 

Εισηγητής

Ραπανάκης Πέτρος | Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Α.Β.Σ.Π, Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας & ανθρώπινου δυναμικού, Εισηγητής, Συγγραφέας

 

Θεματολογία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Δάφνη Φιλιππάκη, σας προσκαλεί σε συνάντηση ενημέρωσης για το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν τις Δασικές Πυρκαγιές.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12.30 μ.μ., στην Συνεδριακή Αίθουσα του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, (Αβάντων 50, Χαλκίδα).

Παρακαλείστε εφόσον παρευρεθείτε στη συνάντηση να  ενημερώσετε για την παρουσία σας!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο : 213 1306600

 

Φεβρουάριος 9

Προδημοσίευση προγράμματος «Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

 

Προδημοσιεύτηκε το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», στο πλαίσιο της δράσης: «Εξοικονομώ - Επιχειρώντας», με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αντικείμενο του Προγράμματος «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων και η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και κατά συνέπεια των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα.

Μέσω του Προγράμματος, παρέχεται ενίσχυση στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις προκειμένου να  προβούν σε εγκατάσταση ενεργειακά  αποδοτικού εξοπλισμού:

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/