Αρχείο

Μάιος 14, 2024

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας με θέμα : Φορολογία Εισοδήματος 2024

 

Με την μεγάλη ανταπόκριση των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας με θέμα : Φορολογία Εισοδήματος 2024.

Τις εργασίες άνοιξε ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Βασίλης Βαρελάς Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ & Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου, εστιάζοντας σε θέματα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την πληθώρα των ψηφιακών τους υποχρεώσεων οι οποίες πρέπει να εκπληρωθούν σε ιδιαίτερα στενά χρονικά όρια, τα οποία θα πρέπει άμεσα – ως υπογράμμισε – να διευρυνθούν. Ο κ. Βαρελάς εστίασε επίσης στην φορολογία των ατομικών επιχειρήσεων η οποία επι δικαίως και αδίκως αφορά και τα 12.000 περίπου μέλη του Επιμελητηρίου.   

Η κυρία θεματολογία η οποία αντλήθηκε από τις αλλαγές που προκύπτουν στην φορολογία εισοδήματος αφορούσε : 

Μάιος 10

Ψηφιακό Παρατηρητήριο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις νέες συνθήκες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας

 

Παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Γεροντίτη υπεγράφη την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Ψηφιακό Παρατηρητήριο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις νέες συνθήκες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας».

Με τη συγκεκριμένη πράξη, η οποία είχε προβλεφθεί στο σχέδιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Χαλκιδέων και με την τεχνική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ο Δήμος θα λειτουργήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα, με τη χρήση κυρίως ψηφιακών εργαλείων, η οποία απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους του τομέα και στοχεύει:

Μάιος 8

Επιμορφωτικό Σεμινάριο : Φορολογία Εισοδήματος 2024

 

Απρίλιος 30

55η Τακτική Γ.Σ. του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ – (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.),

 

Στις εργασίες της 55ης Τακτικής Γ.Σ. του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ – (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, συμμετείχαν από το Επιμελητήριο Εύβοιας ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γεροντίτης και η κα Δέσποινα Καραμπέτσου, εκπρόσωπος του Φορέα στον Οργανισμό.

Κατά την διάρκεια των εργασιών και μεταξύ άλλων τέθηκαν θέματα όπως η ενεργειακή μετάβαση των ελληνικών νησιών προς την κλιματική ουδετερότητα, η πορεία υλοποίησης του έργου «Ενεργητικές πολιτικές και στοχευμένο πρόγραμμα κατάρτισης πιστοποίησης για την προώθηση των ανέργων στην απασχόληση στον τομέα του Food & Beverage Management» καθώς και οι προοπτικές και οι θέσεις Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Απρίλιος 29

Εκδήλωση του ΣΒΣΕ Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας

 

Απρίλιος 23

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η ΚΥΑ που αφορά την αξιοποίηση και χρήση Αιγιαλού και παραλίας από επιχειρήσεις (περιβαλλοντικοί όροι – τεχνικές προδιαγραφές κατασκευών).

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η ΚΥΑ που αφορά την αξιοποίηση και χρήση Αιγιαλού και παραλίας από επιχειρήσεις (περιβαλλοντικοί όροι – τεχνικές προδιαγραφές κατασκευών).

Για να κατεβάσετε το σχετικό ΦΕΚ κάντε κλίκ εδώ. 

Απρίλιος 22

Τουριστική Έκθεση TRAVEL EXPO CYPRUS ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν (19 έως 21 Απριλίου 2024) στην Τουριστική Έκθεση TRAVEL EXPO CYPRUS, ο Α΄ Αντιπροέδρος κ. Νίκος Μώρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Μαραγκός και η Υπεύθυνη Τουρισμού κα Παρασκευή Μπουραντά.

Απρίλιος 19

«Μια λαμπάδα, ένα Χαμόγελο»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, το Επιμελητήριο Εύβοιας συντασσόμενο με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, σας ενημερώνει για τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού με τίτλο  «Μια λαμπάδα, ένα Χαμόγελο», η οποία υλοποιείται ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Οι τρόποι στήριξης της εν λόγω δράσης περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών.

Αναλυτικά, είναι οι ακόλουθες:

-             Οικονομική δωρεά | https://www.hamogelo.gr/gr/el/oikonomika/

-             Κάλυψη διαφόρων αναγκών μέσω της πλατφόρμας crowdfundingτου Οργανισμού | https://www.hamogelo.gr/gr/el/crowdfunding/

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/