Αρχείο - Ιαν 2022

Ιανουάριος 31

Νέα μέτρα: Τι ισχύει σε Εστίαση και Διασκέδαση

 

Εστίαση (π.χ. εστιατόρια, καφέ,ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια,καντίνες, catering, χώροι δεξιώσεων

Ιανουάριος 28

Παράταση της ημερομηνίας πληρωμών και υποβολής δηλώσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά παράταση της ημερομηνίας πληρωμών και υποβολής δηλώσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, εξαιτίας των συνθηκών που επέβαλαν οι πρόσφατες σφοδρές χιονοπτώσεις. 

Το Επιμελητήριο απευθύνει το αίτημα του στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ Γιώργο Πιτσιλή, με την ακόλουθη επιστολή.

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Δεκτή η προσφυγή του Επιμελητηρίου. Συνεχίζει την απασχόληση του στο Φορέα βάση προγράμματος άτομο με ειδικές δεξιότητες.

 

Μετά την άδικη απόφαση του ΟΑΕΔ να ανακαλέσει την έγκριση του προγράμματος με βάση την οποία το Επιμελητήριο Εύβοιας είχε προσλάβει άτομο με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ) με σύμβαση ορισμένου χρόνου και το απασχολούσε για την υποστήριξη των έργων του, το Επιμελητήριο προσέφυγε ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Εκδίκασης Ενδικοφανών Προσφυγών του ΟΑΕΔ και υποστήριξε τη νομιμότητα της εν λόγω πρόσληψης, αλλά και την ανθρωπιστική και κοινωνική διάσταση του θέματος.

Η απόφαση του ΟΑΕΔ να ανακαλέσει την έγκριση του προγράμματος έγινε κατά τρόπο αιφνιδιαστικό και με αναδρομική ισχύ και ενώ ήδη ο εργαζόμενος είχε απασχοληθεί για περίπου τρεις μήνες, δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση στον εν λόγω απασχολούμενο.

Ιανουάριος 20

Έκθεση τροφίμων και ποτών "8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ"

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών "8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition" η οποία θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Φεβρουαρίου 2022, στο Εκθεσιασκό Κέντρο MEC Παιανίας.

Στη διοργάνωση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα είναι τιμώμενη Περιφέρεια.

Η έκθεση απευθύνεται τόσο σε επγγελματίες του κλάδου όσο και στο καταναλωτικό κοινό. Κάθε εκθέτης που επιθυμεί να συμμετάσχει στην έκθεση μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας θα διαθέτει "ατομικό περίπτερο" εμβαδού περίπου 7τ.μ.

Παράταση του καθεστώτος επιταγών για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας

 

Παρατείνεται εκ νέου, έως τις 31 Αυγούστου 2022, η προθεσμία που είχε δοθεί στις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας για την εξόφληση των αξιογράφων τους, κατά το χρονικό διάστημα από 7.9.2021 έως 31.12.2021

Το μέτρο στοχεύει στη στήριξη των επιχειρήσεων στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, οι οποίοι επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Ιανουάριος 19

Πανδημία και Εστίαση

 

Σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πανδημία και Εστίαση» συμμετείχαν και εκπροσώπησαν τις ευβοϊκές επιχειρήσεις του κλάδου,  ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Ευβοίας ''Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ'' κ. Βασίλειος Ευθυμίου.

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 17.01.2022, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γιώργου Καββαθά. 

Ιανουάριος 12

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ / Διαδικασία Επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου και Θεώρηση Βιβλίων Ατέλειας Αλιευτικών σκαφών.

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

 

 

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ σε συνεργασία με το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ2 PRAXIS υλοποιούν το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων”. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το επαγγελματικό περίγραμμα: «Εκπαιδευτής ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.».

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 150 ώρες, όπου οι 12 ώρες θα γίνουν με σύγχρονη τηλεκπαίδευση, οι 8 ώρες με δια ζώσης (ή σύγχρονη τηλεκπαίδευση) και οι υπόλοιπες 130 αφορούν σε ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/