Αρχείο - 2020

Δεκέμβριος 31

Παράταση έως 1/4 στην υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων

 

Δεκέμβριος 30

Πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την χρηματοδότηση του 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου

 

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), με τη συνεργασία των Εθνικών Γραφείων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, εφαρμόζει από 11-1-2021 πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου, καθώς και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση.

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας

 

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/14.12.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Αντικατάσταση της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 80189/12.12.2020 κοινής υπουργικής απόφασης “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00” (Β’ 5486)» (Β’ 5509)

Δεκέμβριος 22

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Εύβοιας : Όλοι Μαζί, Έχουμε τη Δύναμη να Κρατήσουμε Ζωντανή την Κάθε Ευβοϊκή Επιχείρηση.

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Εύβοιας : Όλοι Μαζί, Έχουμε τη Δύναμη να Κρατήσουμε Ζωντανή την Κάθε Ευβοϊκή Επιχείρηση. 

 

Αγαπητές Ευβοιώτισσες, Αγαπητοί Ευβοιώτες, 

Η χρονιά αυτή δοκίμασε και συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές μας. Δοκιμάζει τα συστήματα υγείας, τις οικονομίες, τις επιχειρήσεις μας, τις τοπικές μας κοινωνίες, αλλά και τον καθένα μας, σαν άνθρωπο ξεχωριστά.

Ήταν μια χρονιά που έκοψε ό,τι φτερά είχαμε αρχίσει να ανοίγουμε προς την επιχειρηματική ανάκαμψη, με πολύ κόπο και αγώνα και μετά από μια δεκαετία ύφεσης.

Οι στιγμές είναι και θα είναι κρίσιμες. Είναι ώρες προσωπικής και συλλογικής ευθύνης και κυρίως στιγμές αλληλεγγύης.

Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ! Έχουμε μπροστά μας, για άλλη μια φορά, μια δύσκολη μάχη, που μόνο με έναν τρόπο μπορούμε να την κερδίσουμε.

Δεκέμβριος 21

ΕΥΧΕΣ

ΕΥΧΕΣ

Δεκέμβριος 18

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΠΥΡΑΚΗ

Τα προβλήματα των επιχειρήσεων που δημιούργησαν οι συνέπειες της πανδημίας και οι τρόποι επίλυσης τους αποτέλεσαν το βασικό θέμα συζήτησης  των Προέδρων και Εκπροσώπων των Επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας με την Ευρωβουλευτή κα Μαρία Σπυράκη. Στην εν λόγω συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, από το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Γεροντίτης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μώρος.

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Έκπτωση ενοικίου 80% για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή

 

Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις που κατά την περίοδο των εορτών  παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, μειώνεται το ενοίκιο για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80%, ανεξαρτήτως των υγειονομικών επιλογών την επόμενη περίοδο.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/