Αρχείο - Απρ 2020

Απρίλιος 29

Δανειοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίων κίνησης για τις επιχειρήσεις, με επιδότηση επιτοκίου, από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Από σήμερα ξεκινάει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να διαθέτει το νέο δανειοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου.Με εξαιρετικά σύντομες διαδικασίες, όπως σημειώνεται σε ακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι τράπεζες θα προχωρήσουν στη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης προς τις επιχειρήσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 και οι οποίες διαθέτουν έναν από τουςεπιλέξιμους ΚΑΔ που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών. Το επιτόκιο αυτών των δανείων θα επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με βασική προϋπόθεση για την επιδότηση επιτοκίου, η διατήρηση των θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά τα δύο πρώτα έτη της διάρκειας επιδότησης του δανείου.

Σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, σήμερα 28 Απριλίου 2020 παρουσίασε τα Στάδια Επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Η χώρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη για την σύγχρονη ιστορία κρίση.

Με πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών πετύχαμε ενωμένοι οι Έλληνες τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, την ασφάλεια του πληθυσμού, την αντοχή του υγειονομικού συστήματος και τη διασφάλιση του κοινωνικού ιστού. Οι αποφάσεις ελήφθησαν γρήγορα και αποφασιστικά.

Διασφαλίσαμε την επάρκεια και την απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών σε είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, φαρμακευτικών προϊόντων, ενέργειας, ηλεκτρονικών ειδών και σε κάθε είδος απαραίτητο για την καθημερινότητα μας. Πετύχαμε εκεί, που άλλες χώρες δυσκολεύτηκαν.

Απρίλιος 16

Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

Το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων έχει ως εξής:

Απρίλιος 14

ΕΥΧΕΣ

Απρίλιος 13

Παρατάσεις προθεσμιών για την καταβολή οφειλών με δικαίωμα έκπτωσης 25% καθώς και οφειλών Μαρτίου πολιτών 70 ετών και άνω ή με βαριά αναπηρία

Παρατάσεις προθεσμιών για την καταβολή οφειλών με δικαίωμα έκπτωσης 25% καθώς και οφειλών Μαρτίου πολιτών 70 ετών και άνω ή με βαριά αναπηρία

Με αποφάσεις του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, οι οποίες  εκδόθηκαν κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή και με σκοπό να δοθεί στους πολίτες και στις επιχειρήσεις ικανός χρόνος για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με ασφάλεια, παρατείνονται οι κάτωθι προθεσμίες:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 12 4 2020 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 12 4 2020 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ  

Απρίλιος 10

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Διευκρίνιση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1135/Β/2-4-2020) των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υλοποίηση του προσωρινού μέτρου ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού και τη διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος», είναι χρήσιμο να διευκρινιστούν, προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων που θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, τα παρακάτω.

Οι επιχειρήσεις που δύνανται να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Παράταση της προθεσμίας για αιτήσεις υπαγωγής στο χρηματοδοτικό σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών,

αίτημα το οποίο είχε υποβάλει και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την περαιτέρω στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε κλάδου της οικονομίας οι οποίες πλήττονται

από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως τις 21/04/2020

η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport)

για την ένταξή τους στο χρηματοδοτικό σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/