• English
  • Ελληνικά
Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2023

Αρχείο - Μαρ 2, 2015

ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Εξαγωγές: Διαβατήριο εξωστρέφειας οι σχετικές εγκρίσεις για μουσουλμανική και εβραϊκή διατροφή
Τεράστιες εξαγωγικές δυνατότητες μπορούν να προσδώσουν στα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα οι θρησκευτικές πιστοποιήσεις Halal και Kosher, οι οποίες, παρά τα πρώτα δειλά βήματα που έχουν γίνει, παραμένουν εν πολλοίς αναξιοποίητες από τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου.
Ενδεικτικά για τις μεγάλες προοπτικές που μπορούν να ανοίξουν οι θρησκευτικές πιστοποιήσεις στα ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεση Detrop: Η αγορά τροφίμων με πιστοποίηση Halal (μουσουλμανική διατροφή) έχει ετήσιο τζίρο μεταξύ 570-600 δισ. δολάρια και η αντίστοιχη με πιστοποίηση Kosher (εβραϊκή διατροφή) υπολογίζεται στα 9 δισ. δολάρια.

ΟΙ ΕΞΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ

Ειδικές παρεμβάσεις θα ισχύσουν στο υφιστάμενο πλαίσιο διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, ενώ ειδικότερα για το σκέλος που αφορά τις μικρές επιχειρήσεις θα προστεθούν συγκεκριμένοι κανόνες που θα καταστούν υποχρεωτικοί για τα πιστωτικά ιδρύματα.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Στόχασις: Ενας τομέας που μπορεί να αποτελέσει νέα πηγή αφίξεων και εσόδων από το εξωτερικό και που παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης, σε αντίθεση με τον τουρισμό αναψυχής - Εντονη είναι η ανάπτυξή του στο εξωτερικόΗ Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτύξει περαιτέρω τον θρησκευτικό τουρισμό και να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών από τις ομόδοξες χώρες, ήτοι Ρωσία, Κύπρο, βαλκανικές χώρες, εάν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η άνοδος του βιοτικού επιπέδου στις λοιπές βαλκανικές χώρες και στη Ρωσία δημιουργεί προϋποθέσεις για προσέλκυση επισκεπτών/προσκυνητών από αυτές.
Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει, μεταξύ άλλων, η μελέτη «Θρησκευτικός τουρισμός» που κατήρτισε η εταιρεία «Στόχασις Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.» και παρουσιάζει η «Ν».

ΈΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ & ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας σας ενημερώνει για την έναρξη εφαρμογής της νέας Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής χορήγησης Πιστοποιητικών και Αντιγράφων. Με τη νέα αυτή Υπηρεσία τόσο η αίτηση για τη χορήγηση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, αποσπασμάτων και αντιγράφων πράξεων και στοιχείων που είναι καταχωρισμένα στο ΓΕΜΗ όσο και η έκδοση αυτών γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Η Υπηρεσία αυτή υλοποιήθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 8 του ν. 3419/2005 όπως ισχύει και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Κ2-4946/2014.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Σε συνέχεια της ΠΟΛ 1084/24-3-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΡΗ-ΞΦΗ) εγκυκλίου, με την οποία δόθηκαν οδηγίες στις Δ.Ο.Υ. ως προς τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των κεφαλαιουχικών και προσωπικών εταιρειών, με την παρούσα, παρέχονται διευκρινίσεις αναφορικά με τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας των φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Την άμεση αναστολή του Ν.4281/14 που αφορά τα δημόσια έργα ζητεί, τουλάχιστον ώς την 1η Ιανουαρίου 2016, με επείγον έγγραφό του προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) για λόγους εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος παραγωγής δημοσίων έργων, αλλά και προκειμένου ν’ αποφευχθούν τραγελαφικές καταστάσεις.
ΠΗΓΗ : Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ 2,45 δισ.

«Τσουνάμι» φορολογικών ελέγχων, νέα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου για επιχειρήσεις που μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα βιωσιμότητας, στόχο είσπραξης 2,45 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ακόμη και 100.000 τηλεφωνικές επικοινωνίες με σκοπό τη συμμόρφωση των φορολογουμένων για να πληρώσουν τους φόρους τους, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015, που βάζει στο «μικροσκόπιο» τραπεζικές καταθέσεις, δάνεια και μετοχές.
ΠΗΓΗ : Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ

Η βιομηχανία στη Χαλκίδα

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr