Αρχείο - Φεβ 2015

Φεβρουάριος 25

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ China Import Malls of Food and Beverages

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ως αρμόδιος θεσμικός φορέας για την ανάπτυξη της ελληνοκινεζικής επιχειρηματικής συνεργασίας έχει θέσει υπό την αιγίδα του το CIMF, τα εμπορικά κέντρα του οποίου βρίσκονται σε κεντρικές κινεζικές πόλεις και προσφέρονται για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ως μόνιμα εκθεσιακά κέντρα.

Φεβρουάριος 24

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΙΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε"ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΣΥΝΕΤ.ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε. ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ"

Φεβρουάριος 20

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ

ΠΗΓΗ : Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
Δ. Στρατούλης: Θα προωθηθούν για ψήφιση στη Βουλή προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι - Αποποινικοποίηση των οφειλών.
Το μείζον πρόβλημα της δραματικής απώλειας εσόδων του ΟΑΕΕ, που σήμερα αγγίζει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς και η εξεύρεση λύσεων για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών οφειλών ήταν τα βασικά θέματα των συναντήσεων που είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης με τα προεδρεία της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

ΠΟΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΠΗΓΗ : Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Αναλυτικές οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών. Φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων από την ισχύουσα νομοθεσία, για να φορολογηθούν με την κλίμακα του εισοδήματος από μισθωτή εργασία πρέπει η επαγγελματική τους εγκατάσταση να είναι ίδια με την κατοικία τους. Η εφαρμογή μάλιστα του εν λόγω μέτρου καλύπτει και τις περιπτώσεις φιλοξενουμένων στους οποίους έχει παραχωρηθεί μέρος του ακινήτου για την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, για την οποία προκύπτει τεκμαρτό μίσθωμα για τον παραχωρητή.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Τη νέα ρύθμιση για όσους έχουν χρέη προς το δημόσιο ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 να προχωρήσουν στην εφάπαξ εξόφληση τους ή σε τμηματική ρύθμιση τους διαγράφοντας ακόμη και το 50% της συνολικής οφειλής. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οφειλές από ΦΠΑ, Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, παρακρατούμενοι Φόροι, Μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. Όσοι επιλέξουν να ρυθμίσουν το χρέος που είναι ληξιπρόθεσμο έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 σε δόσεις θα έχουν ελάχιστη δόση 20 ευρώ.Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κα Βαλαβάνη, προχωρά και στην κατάργηση όλων των περιορισμών που υπάρχουν στην υφιστάμενη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Φεβρουάριος 18

Γ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Στις 13/2/2015 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έκτακτη Γ.Σ της ΚΕΕΕ με θέμα: «Ενημέρωση για το Ν.4314/2014 περί τροποποιήσεως νομοθεσίας ΓΕΜΗ και Επιμελητηριακής νομοθεσίας και σχετικές υπουργικές αποφάσεις». Το Επιμελητήριο Ευβοίας εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Ιωάννης Γεροντίτης.

Φεβρουάριος 17

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

To ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ υλοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «Καινοτομία και Νέες Μορφές Συνεργασίας σε Μικρές Επιχειρήσεις». Η υλοποίηση των σεμιναρίων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις για την ενίσχυση του ρόλου της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους. Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 8 ώρες και θα πραγματοποιηθούν σε 2 τετράωρα σεμινάρια. Η συμμετοχή σε αυτά θα είναι δωρεάν.

16η SIAL CHINA ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 8 ΜΑΪΟΥ 2015

16η SIAL CHINA 2015 που πραγματοποιείται στις 6-8 Μαΐου 2015 στη Σανγκάη, στο εκθεσιακό κέντρο Shanghai New International Expo Center.
Παράλληλα, στο ίδιο εκθεσιακό κεντρο διοργανώνεται και η 5η SIAL WINE WORLD, η οποία αφορά αποκλειστικά την προβολή οίνων στην αγορά της Κίνας.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/