Αρχείο - Φεβ 2, 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣTH ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ PROJECT QATAR 2015 Κατάρ , Ντόχα 4 έως 7 Μαΐου 2015

Η Διεθνής Έκθεση δομικών υλικών PROJECT QATAR οργανώνεται κάθε χρόνο στον καινούργιο εκθεσιακό χώρο Qatar National Convention Centre , στην πρωτεύουσα του Κατάρ. Φέτος είναι η 12η οργάνωση η οποία οργανώνεται παράλληλα με την Qatar Stonetech, η οποία αφορά στον κλάδο πετρωμάτων (μάρμαρα, γρανίτες) και την Heavy Max που αφορά στον κλάδο των βαρέων μηχανημάτων. Σκοπός της έκθεσης είναι να καλύψει τις ανάγκες της συνεχώς ανερχόμενης αγοράς του Κατάρ, αλλά και την Βόρεια περιοχή του Αραβικού κόλπου και την Ανατολική πλευρά της Σαουδικής Αραβίας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου κου Παναγιώτη Σίμωση προς τον Πρωθυπουργό κο Αλέξη Τσίπρα. Η επιστολή έχει ως εξής :
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την ευκαιρία της εκλογής σας στη θέση του Πρωθυπουργού των Ελλήνων, δεχτείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια, καθώς και όλων των συνεργατών μου.
Αναμφίβολα, το έργο που αναλαμβάνετε, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολο...

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Τα Νομικά Πρόσωπα και οι Νομικές Οντότητες του άρθρου 2 περ γ’ και δ’ του Ν.4172/2013 αντίστοιχα (δηλ. κάθε επιχείρηση ή εταιρεία με νομική προσωπικότητα ή ένωση επιχειρήσεων ή εταιρειών με νομική προσωπικότητα, όπως και κάθε μόρφωμα εταιρικής ή μη οργάνωσης και κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα που δεν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο, όπως ιδίως συνεταιρισμός, οργανισμός, υπεράκτια ή εξωχώρια εταιρεία, κάθε μορφής εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων, κάθε μορφής καταπίστευμα ή εμπίστευμα ή οποιοδήποτε μόρφωμα παρόμοιας φύσης, κάθε μορφής ίδρυμα ή σωματείο ή οποιοδήποτε μόρφωμα παρόμοιας φύσης, κάθε μορφή προσωπικής επιχείρησης ή οποιαδήποτε οντότητα προσωπικού χαρακτήρα, κάθε μορφής κοινή επιχείρηση, κάθε μορφής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου ή περιουσίας ή διαθήκης ή κληρονομίας ή κληροδοσίας ή δωρεάς, κάθε φύσης κοινοπραξία, κάθε μορφής εταιρεία αστικού δικαίου, συμμετοχικές ή αφανείς εταιρείας και κοινωνίες αστικού δικαίου ), υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος μέχρι και την τελευταία ημέρα του έκτου μήνα από το τέλος του φορολογικού έτους για εισοδήματα που απόκτησαν μέσα σε αυτό (άρθρο 68 παρ.2 του Ν. 4172/2013).

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠ

Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση των άμεσων ενισχύσεων στους ενεργούς αγρότες δίνει, μεταξύ άλλων, η υπουργική απόφαση -της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης- με τις εθνικές επιλογές της χώρας μας για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι οποίες θα ισχύουν έως το 2020. Ο Εθνικός Φάκελος θέτει ως προϋπόθεση ενεργοποίησης δικαιωμάτων την «ελάχιστη δραστηριότητα» που νοείται, (α) για τις αρόσιμες εκτάσεις, ένα όργωμα ανά έτος, (β) για τις δενδρώδεις εκτάσεις, καθαρισμός υποορόφου ανά δύο έτη και (γ) για τους βοσκοτόπους, η διατήρηση ζωικού κεφαλαίου 0,7 ΜΜΖ/εκτάριο. Προβλέπει ακόμα ότι ουδείς θα λαμβάνει βασική ενίσχυση ετησίως άνω των 150.000 ευρώ και κάτω των 250 ευρώ. Δικαιώματα μπορούν να κατοχυρώσουν από το 2015 όσοι γεωργοί ουδέποτε είχαν ή μίσθωναν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης και οι οποίοι υποβάλλουν επαληθεύσιμα στοιχεία ότι ως την 15.05.2013 επιδόθηκαν στην εκτροφή ζώων ή παρήγαγαν ή καλλιέργησαν γεωργικά προϊόντα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr