Αρχείο - Φεβ 17, 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

To ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ υλοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «Καινοτομία και Νέες Μορφές Συνεργασίας σε Μικρές Επιχειρήσεις». Η υλοποίηση των σεμιναρίων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις για την ενίσχυση του ρόλου της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους. Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 8 ώρες και θα πραγματοποιηθούν σε 2 τετράωρα σεμινάρια. Η συμμετοχή σε αυτά θα είναι δωρεάν.

16η SIAL CHINA ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 8 ΜΑΪΟΥ 2015

16η SIAL CHINA 2015 που πραγματοποιείται στις 6-8 Μαΐου 2015 στη Σανγκάη, στο εκθεσιακό κέντρο Shanghai New International Expo Center.
Παράλληλα, στο ίδιο εκθεσιακό κεντρο διοργανώνεται και η 5η SIAL WINE WORLD, η οποία αφορά αποκλειστικά την προβολή οίνων στην αγορά της Κίνας.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Διευκρινίσεις: Με στόχο την αποφυγή καθυστερήσεων σε περιπτώσεις αμφισβήτησης πράξεων των φορολογικών αρχών
Οι υπόχρεοι, εφόσον αμφισβητούν πλέον πράξεις των φορολογικών αρχών, ρητές ή σιωπηρές, οφείλουν, επί ποινή απαραδέκτου, πριν από την προσφυγή τους στα δικαστήρια, να ασκήσουν ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών.
Στη συνέχεια οι υπόχρεοι δύνανται να ασκήσουν παραδεκτώς δικαστική προσφυγή μόνο κατά της απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ή της σιωπηρής απόρριψης της ενδικοφανούς προσφυγής και άρα σε αυτήν πρέπει να επιδίδουν οι προσφεύγοντες τα σχετικά δικόγραφα κατά τις διατάξεις του ΚΔΔ, καθώς και οι γραμματείς των Διοικητικών Δικαστηρίων τις σχετικές κλήσεις προσδιορισμού δικασίμου.

ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Υπέρ της επέκτασης αναγραφής της χώρας προέλευσης, πέρα από το νωπό βοδινό που ισχύει σήμερα, και στα επεξεργασμένα τρόφιμα ψήφισε χθες η ολομέλεια της Ευρωβουλής, η οποία κάλεσε την Κομισιόν να υποβάλει πρόταση προς αυτήν την κατεύθυνση. Σύμφωνα με το ψήφισμα της Ευρωβουλής, που εγκρίθηκε χθες (με 460 ψήφους υπέρ, 204 κατά και 33 αποχές), καλείται η Επιτροπή να υποβάλει νομοθετική πρόταση για να καταστεί υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος στα επεξεργασμένα τρόφιμα, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και καλύτερη ενημέρωση των Ευρωπαίων καταναλωτών και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τους στον απόηχο του σκανδάλου για το κρέας αλόγου και άλλων περιπτώσεων απάτης στον τομέα των τροφίμων.

ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε χθες μέτρα που αφορούν την παροχή ρευστότητας στους αγρότες.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Σχεδιασμός: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο 12.000 ευρώ, μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος και ρύθμιση χρεών
Σε απόλυτη ακολουθία των προεκλογικών δεσμεύσεων, καθώς και των υποσχέσεων που δόθηκαν στα περσινά αγροτικά μπλόκα βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν χθες ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν με εκπροσώπους των αγροτών που συμμετείχαν στις τελευταίες πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας ενημέρωσε ότι μετά την 26η Νοεμβρίου, η λιανική πώληση γεωργικών φαρμάκων για επαγγελματική χρήση πραγματοποιείται, μόνον εφόσον εξασφαλισθεί ότι η χρήση τους γίνεται από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου, στο οποίο έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης των θεμάτων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Οι αλλαγές στον τρόπο προσδιορισμού των εισοδημάτων των εταιρειών.
Το νέο καθεστώς φορολόγησης των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων από 1ης Ιανουαρίου 2014 - Ποιες δαπάνες λογίζονται κατά περίπτωση, ώστε να προκύψει ο αναλογούν φόρος - Ποιοι είναι οι απαλλασσόμενοι

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr