Αρχείο - Νοε 2015

Νοέμβριος 26

Αλλαγές στη φορολογία των επιχειρήσεων ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Την αλλαγή του συστήματος στη φορολογία των πολυεθνικών και μη εταιρειών στην ΕΕ, υιοθέτησε χθες η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Είναι ίσως η πρώτη φορά που σε μια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο «ανταγωνισμός» χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα ως «επιβλαβής».

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ TAXISNET ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, στο πλαίσιο της υλοποίησης σημαντικών έργων αναβάθμισης και επέκτασης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, έχει προγραμματίσει εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στις υπολογιστικές υποδομές της, για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου 2015. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, δεν θα είναι προσβάσιμα τα portals www.gsis.gr και www.minfin.gr και κατά συνέπεια, δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ (ΕΓΓΡΑΦΗ / ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης και για τα δύο ανωτέρω προγράμματα είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι πιστοποιημένος / εγγεγραμμένος χρήστης στο πληροφοριακό σύστημα (portal) του ΟΑΕΔ και να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (κλειδάριθμος επιχείρησης).

ΣΤΟ Taxis ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Αναρτήθηκαν στο Taxis τα νέα τέλη κυκλοφορίας προκειμένου να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες οχημάτων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Νοέμβριος 25

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ - 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με το ΣΑΜΕΕ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τέταρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (στον 3ο Όροφο) και ώρες 8.30 - 13.30, από το συνεργείο κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Τα 100 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα

Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι οδήγησαν σε ανατροπή των όρων του εξωτερικού εμπορίου, αλλά και της παραγωγής στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), για το 9μηνο του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο τρίτο τρίμηνο του έτους καταγράφεται μεγάλη υποχώρηση των εισαγωγών προϊόντων, πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων μεταποίησης, ενώ η καθήλωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου επηρεάζει αρνητικά τη συνολική αξία και των εξαγωγών, παρά τις αντοχές που επέδειξαν αρκετοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας. Πηγή: reporter.gr

Πρόσκληση συλλογής τροφίμων και φαρμάκων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΣΚΑΙ και το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" σας προσκαλούν στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων και φαρμάκων που γίνεται στο πλαίσιο της δράσης "Κοινωνικό Πακέτο για τη Στερεά" το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρες 10:00 έως 14:00 στη Χαλκίδα στον πεζόδρομο Αβάντων, στο ύψος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Τα τρόφιμα και τα φάρμακα που θα συλλεχθούν θα διανεμηθούν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μέσα από τις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας. Παρακαλείστε όπως προσφέρετε τρόφιμα συσκευασμένα, μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες κλπ) και φάρμακα συσκευασμένα.

Νοέμβριος 24

Η ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Η κορεατική αγορά τα τελευταία χρόνια γνωρίζει σημαντική άνοδο, ειδικά μετά τη σύναψη συμφωνιών ελευθέρων συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις σημαντικότερες οινοπαραγωγές χώρες. Οι μακροχρόνιες προοπτικές της αγοράς είναι πολύ καλές, λόγω ....

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/