Αρχείο - Ιαν 23, 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πρόσκληση σε εκδηλώσεις προβολής / προώθησης των Μεσογειακών Προϊόντων και της Μεσογειακής Διατροφής, που θα πραγματοποιηθούν

ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

ΕΚΤ: Ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων αξίας 1,1 τρισ. ευρώ στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού

Περιορισμένα θα είναι τα οφέλη για την Ελλάδα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ακόμη και στην πλήρη εφαρμογή του από τον προσεχή Ιούλιο.
Αιτία είναι το γεγονός ότι η ΕΚΤ έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά κρατικά ομόλογα, η αξία των οποίων υπερβαίνει το όριο του 33%, μέχρι του οποίου μπορεί η κεντρική τράπεζα να αγοράσει ομόλογα οποιασδήποτε χώρας.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ

Εγκύκλιος: Προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στις επιχειρήσεις
Οι ετερόρρυθμες κατά μετοχές εταιρείες δεν υποχρεούνται σε τήρηση διπλογραφικών βιβλίων εφόσον μέχρι τις 2 Μαρτίου 2015 μετατραπούν σε απλές ετερόρρυθμες εταιρείες και ο κύκλος εργασιών τους δεν υπερβαίνει το ποσό του 1.500.000 ευρώ.
Αυτό καθορίζεται με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η έκδοση της οποίας κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής σε ορισμένες κατηγορίες οντοτήτων να εφαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η υιοθέτηση των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων.

«ΥΒΡΙΔΙΚΟ» ΜΟΝΤΕΛΟ 0 6+1 ΣΗΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Task Force: Πανεπιστημιακή έρευνα προτείνει τη δημιουργία μόνιμου γραμματέα Γεωργίας, μεταφορά κονδυλίων της ΚΑΠ, ανά περίπτωση και μέσω συνεταιρισμών λύση για τα δάνεια της ΑΤΕ, ενίσχυση συνεταιριστικών τραπεζών
Ενα υβριδικό μοντέλο το οποίο να στοχεύει στην ανάπτυξη μιας άρτια δομημένης και βιώσιμης αξιακής αλυσίδας και να παρέχει υποστήριξη προσφέροντας ευκαιρίες σε όλες τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μικρές και μεγάλες, για μεγέθυνση και δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο σύστημα, καθώς και εισόδημα για τον ιδιοκτήτη και την τοπική οικονομία, προτείνει η έκθεση με τίτλο «Στήριξη Νέων Ευκαιριών για τη Γεωργία στην Ελλάδα» που εκπονήθηκε από το Οικονομικό Τμήμα του Swedish Universtity of Agricultural Sciences για λογαριασμό της Task Force.

ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΦΠΑ

Απόφαση: Για εγχώρια εμπορεύματα που τίθενται σε καθεστώς μεταποίησης

Νέο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ των εγχώριων εμπορευμάτων (πρώτων και βοηθητικών υλών) που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης (μεταποίησης), τίθεται σε εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό να αποτελέσουν τα εν λόγω εμπορεύματα αντικείμενο εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε.
Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση την οποία υπέγραψε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου με σκοπό τη δημιουργία ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος στους οικονομικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα και την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/