Αρχείο - Μαρ 2014

Ημερομηνία

Μάρτιος 24

ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ «ΠΥΛΗ» ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σε λειτουργία τέθηκε από το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαρτίου 2014 με αρκετές ελλείψεις η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής φορολογικής δήλωσης 2014 (για εισοδήματα του 2013) στη διαδικτυακή σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων ΤΑXIS Net με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τις 30 Ιουνίου 2014.

ΙΚΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Σε ειδική ρύθμιση οφειλών (έως και 180 δόσεις) προχωρεί το ΙΚΑ με απόφαση που εξέδωσε για επιχειρήσεις που βρίσκονται ένα στάδιο πριν από την πτώχευση και εντάσσονται με δικαστική απόφαση σε συμφωνία εξυγίανσης.

ΠΩΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Tους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας αμιγών ή μεικτών πρατηρίων διανομής πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) καθορίζει απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.Η απόφαση ορίζει τα ελάχιστα μέτρα (ανέρχονται σε 5 μ.) ασφαλείας των εγκαταστάσεων καθώς επίσης περιέχει και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή κατασκευή λειτουργία συντήρηση και επιθεώρηση όλων των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών τους προκειμένου το αέριο αυτό να διανεμηθεί ως καύσιμο σε οχήματα ειδικά διασκευασμένα για το σκοπό αυτό.Επιπλέον η απόφαση καθορίζει και τις τεχνικές προδιαγραφές των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αμιγών πρατηρίων τροφοδοσίας πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG):

* Αργής ή ταχείας πλήρωσης.

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Αντιμέτωποι με πρόστιμα θα βρεθούν οι εργοδότες που δεν θα αποστείλουν έως τις 28 Μαρτίου στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τις βεβαιώσεις αποδοχών. Σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που ισχύει για τις υποβολές δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2014 οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης των εισοδημάτων που προέρχονται από τις ανωτέρω βεβαιώσεις προ-συμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις δεν θα υπάρχει πλαφόν αναφορικά με το ύψος της οφειλής και η έκπτωση θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων και το ποσό της οφειλής.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ

Χωρίς να ισχύει το κριτήριο εισοδήματος και χωρίς να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ για δύο συνεχή έτη από την έναρξη της αγροτικής δραστηριότητας δύνανται οι νεοεισερχόμενοι αγρότες να χαρακτηριστούν επαγγελματίες και να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μάρτιος 18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Διοργάνωση 2ης Ενημερωτικής Ημερίδας

 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ…TI ;

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ : ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου-Πρόσκληση κάντε κλικ εδώ.

Μάρτιος 17

Θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα το Σάββατο 22 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Λούσυ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας συνδιοργανώνουν Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα : ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ .

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:30 στο Ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ.

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο κύριος Στρατηγάκης Στράτος Εκπαιδευτικός ερευνητής Σύμβουλος σταδιοδρομίας.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/