Αρχείο - Σεπ 9, 2013

ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

Επιεικέστερες καθίστανται οι κυρώσεις για τους εκδότες ακάλυπτων επιταγών που έχουν αναγγελθεί στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ με το χρόνο στέρησης του βιβλιαρίου να περιορίζεται σε έξι μήνες από 12 μήνες και θα ισχύει πλέον για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.
Σχετική απόφαση έλαβε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ανακούφιση βιώσιμων επιχειρήσεων ιδίως μικρού μεγέθους που παρουσιάζουν πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες και στην ενίσχυση της δυνατότητάς τους να αντεπεξέρχονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
Αναλυτικότερα με την απόφαση της ΤτΕ (ΕΠΑΘ 89/1/ 02.09.2013) τροποποιούνται τα κριτήρια για τη χρήση βιβλιαρίου επιταγών από εκδότες ακάλυπτων επιταγών που έχουν αναγγελθεί στον «Τειρεσία».
Με το προηγούμενο καθεστώς (που οριζόταν από την απόφαση ΕΤΠΘ 234/23/2006) οι εκδότες ακάλυπτων επιταγών συν

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ e-ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ

Η εφαρμογή «e-παράβολο» του διαδικτυακού τόπου της ΓΓΠΣ είναι από σήμερα διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.
Ξεκινά από σήμερα 6 Σεπτεμβρίου η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) στόχος του οποίου είναι να συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων καθώς και στην προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους φορείς του.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ... ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΕ

Αβεβαιότητα και προβληματισμό προκαλεί σε παραγωγούς ΑΠΕ και βιομηχανικούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί το ΥΠΕΚΑ με το οποίο αρκεί μια υπουργική απόφαση για να αλλάξουν οι «ταρίφες» στους παραγωγούς ενώ ενστάσεις υπάρχουν και για τη «διακοψιμότητα».
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις ΑΠΕ με βάση το κείμενο του νομοσχεδίου σύμφωνα με πληροφορίες οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να εξαρτώνται από απλές υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα καθορίζουν τις «ταρίφες».
Tο γεγονός και μόνο ότι η απόδοση μιας επένδυσης δεκάδων εκατομμυρίων θα συνεχίσει να εξαρτάται από μία απλή υπουργική απόφαση όπως λέγεται από την αγορά είναι ανασταλτικός παράγοντας για οποιονδήποτε επενδυτή αλλά και για το τραπεζικό ίδρυμα που θα κληθεί να χρηματοδοτήσει την επένδυση.
Αβεβαιότητα και προβληματισμό προκαλεί σε παραγωγούς ΑΠΕ και βιομηχανικούς καταναλω

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr