Αρχείο - Σεπ 3, 2013

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τις βασικές αρχές για τη διαμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου που θα ισχύσει σε κάθε κράτος-μέλος ως προς το θέμα των συλλογικών αγωγών φυσικών ή νομικών προσώπων έναντι των επιχειρήσεων για θέματα παραβίασης του ανταγωνισμού καθορίζει με σύστασή της προς τα μέλη της Ε.Ε. η Κομισιόν
Με δεδομένο ότι οι υφιστάμενες διαδικασίες συλλογικής προσφυγής διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από το ένα κράτος-μέλος στο άλλο η σύσταση της Επιτροπής προτείνει ένα σύνολο αρχών σχετικά με τη δικαστική και την εξώδικη συλλογική προστασία που θα πρέπει να είναι κοινές για όλα τα κράτη-μέλη της Ενωσης με παράλληλο σεβασμό των διαφόρων νομικών παραδόσεων των κρατών-μελών.
Αυτές οι αρχές θα πρέπει να εξασφαλίζουν την τήρηση των θεμελιωδών δικονομικών δικαιωμάτων των μερών και να αποτρέπουν τυχόν καταχρήσεις με την παροχή κατάλληλων εγγυήσεων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας και με αφορμή την εβδομάδα Ελληνογαλλικής Φιλίας...

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Για να δείτε την φώτο κάντε κλικ εδώ.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» που προκηρύχτηκε πρόσφατα από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Τo πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας κυρίως μικρών και μεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων ως βασική επιλογή για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 30.000.000 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη).

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr