Αρχείο - Σεπ 23, 2013

ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ


Το  Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει τα μέλη του ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που επιλέγουν την εξόφληση εισφορών τους με πάγια εντολή προς Τραπεζικό Ίδρυμα ή μέσω διαδικτύου ότι ως ημερομηνία πληρωμής αναγνωρίζεται η ημερομηνία χρέωσης του λογαριασμού και όχι η ημερομηνία συναλλαγής.
Ως εκ τούτου θα πρέπει να πληροφορηθούν από την Τράπεζα επιλογής τους για τα χρονικά όρια εντός της ημέρας που μπορούν να πιστώνουν τους λογαριασμούς τους προς εξόφληση πάγιας εντολής ή να κάνουν πληρωμές με αυθημερόν χρέωση του λογαριασμού.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε9

Η ταλαιπωρία και τα τεχνικά προβλήματα στο Taxisnet οδήγησαν τελικά το υπουργείο Οικονομικών στο να δώσει νέα παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στους φορολογούμενους για την υποβολή του Ε9. Παράλληλα για την αποφόρτιση του συστήματος κλείδωσε την εφαρμογή για τις διορθώσεις στα αγροτεμάχια για τα οποία άλλωστε η προθεσμία λήγει στις 14 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται πως η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1: Στοιχεία οικοπέδων (εντός σχεδίου ή οικισμού) και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013 παρατείνεται μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου 2013.

ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με στόχο την άρση στρεβλώσεων του θεσμικού πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κατ' επέκταση την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό του πλαισίου προώθησής τους ούτως ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία του συστήματος και να διαμορφωθεί τελικά ένα υγιές επενδυτικό κλίμα προς όφελος του τελικού καταναλωτή η κυβέρνηση κατέθεσε χθες στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και άλλες διατάξεις» λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά σχόλια που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο των δυο δημόσιων διαβουλεύσεων.
Στο ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος με στόχο την απλοποίηση αποσαφήνιση και κυρίως την επιτάχυνση διαδικασιών στους διάφορους τομείς της Ενέργειας και του Ορυκτού Πλούτου.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ...

Αυξάνει το επιχειρηματικό ρίσκο η καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για την συνέχιση του καθεστώτος του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68) για το σκληρό σιτάρι σύμφωνα με τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ.
Μετά από κοινή σύσκεψη με το Δ.Σ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

Στην πλήρη απελευθέρωση των νέων «μεγάλων» και στη μερική (απελευθέρωση) των «μικρών» φαίνεται ότι θα κλείσει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα ως προς το μείζον θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων.
Αμετάβλητες επιδιώκεται να παραμείνουν οι υφιστάμενες μισθώσεις καθώς όπως αναφέρεται από την κυβέρνηση αποτελεί «κόκκινη γραμμή».
Το κρίσιμο ραντεβού των δύο πλευρών αναμένεται σήμερα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπάρχει πλέον προθυμία συνεννόησης.
Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών μας ήταν ανένδοτα προβάλλοντας την «εδώ και τώρα» πλήρη απελευθέρωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr