Αρχείο - Ιουλ 22, 2013

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Στη δημιουργία παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής προχωρούν η ΓΣΕΒΕΕ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε μέλη της ΓΣΕΒΕΕ χωρίς ασφάλιση.
Τις 577.000 έχουν φτάσει οι ανασφάλιστες οικογένειες που αριθμούν πάνω από ενάμισι εκατομμύριο πολιτών και βρίσκονται σε πλήρες ασφαλιστικό κενό χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γ.

ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Πρόκριμα για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα αποτελέσει η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση των δημοσίων συμβάσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση καθότι αυτή τη στιγμή ο «παραδοσιακός» τρόπος διενέργειας αποτρέπει τόσο για λόγους κόστους όσο και γραφειοκρατίας να συμμετάσχουν οι μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των δραστηριοτήτων στην Ε.Ε.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Ευβοίας (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.) λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και την απόφαση της Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) και τις σχετικές ανακοινώσεις της στις 9 και 15 Ιουλίου  αποφάσισε...

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στην ενεργοποίηση του Εθνικού Μητρώου Μεταφορικών Επιχειρήσεων (ΕΜΜΕ) προχωρά το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων καθώς με εγκύκλιό του προς τις περιφέρειες της χώρας ζητά να προβούν στην καταχώρηση όλων των επιχειρήσεων μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΙ "ΛΟΥΚΕΤΑ " ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

«Πάση θυσία» θα πρέπει να φανεί η αύξηση εσόδων από το ΦΠΑ στην εστίαση μέχρι το Σεπτέμβριο ώστε το μέτρο της μείωσης του φόρου από το 23% στο 13% να μονιμοποιηθεί και για το 2014.
Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης στη «Ν» λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό την προεδρία του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη και με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη του γ.γ. γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσου καθώς και εκπροσώπων της ΓΣΕΒΕΕ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες όλες οι πλευρές συμφώνησαν να υιοθετηθεί ουσιαστικά το γαλλικό μοντέλο που προβλέπει αναγραφή των τιμών πριν και μετά τη μείωση του ΦΠΑ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΕΝΤΟΣ 90 ΗΜΕΡΩΝ _ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εγκύκλιος - εντολή του υπουργείου Οικονομικών για την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εντός 90 ημερών. Από τον Σεπτέμβριο μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται σε περίπτωση καθυστέρησης τα οφειλόμενα ποσά φόρου θα επιστρέφονται εντόκως και θα επιρρίπτονται ευθύνες στους αρμόδιους εφοριακούς.
Επισημαίνεται ότι η καταβολή των οφειλόμενων ποσών από τις εφορίες προς χιλιάδες επιχειρήσεις καθυστερεί για διαστήματα που υπερβαίνουν τους τέσσερις μήνες και σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν μέχρι και τους 33 μήνες!
Αμεση διεκπεραίωση
Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης με εγκύκλιο που απέστειλε πρόσφατα σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας ζητά την άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων για επιστροφές ΦΠΑ που «λιμνάζουν».

ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

Σε επίπεδα-ρεκόρ εκτιμά ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ FAO ότι θα ανέλθει την περίοδο 2013/14 η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών γεγονός το οποίο θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των αποθεμάτων ενώ γεννά προσδοκίες στις χώρες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από εισαγωγές και ιδιαίτερα στις φτωχότερες οικονομίες του πλανήτη για πτώση των τιμών.
Σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο FAO η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών θα αυξηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο κατά 72% στα 2479 δισ. τόνους τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έναντι αρχικών εκτιμήσεων για μικρότερη άνοδό της στα 246 δισ.

ΚΟΝΔΥΛΙΑ 100 ΕΚ.ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Εκατό (100) εκατ. ευρώ για νεοσύστατες επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας πρόκειται να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Συγκεκριμένα περίπου 1.000 νεοσύστατες και άλλες ιδιαιτέρως καινοτόμες επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορηγήσεις από ένα νέο κύκλο χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε. για τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για το Διαδίκτυο του Μέλλοντος προκειμένου να αναπτύξουν εφαρμογές και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες σε τομείς όπως οι μεταφορές η υγεία η έξυπνη μεταποίηση η ενέργεια και τα μέσα ενημέρωσης.
Η αντιπροεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε στην εκδήλωση Le Web στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο «υποσχέθηκα δράση και τώρα υλοποιώ την υπόσχεσή μου.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr,epimevia@hol.gr