Αρχείο - Ιουλ 15, 2013

ΕΩΣ ΚΑΙ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 Έως και 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ενώ όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου θα ανοίγουν - πάντα σε προαιρετική βάση - επτά Κυριακές το χρόνο κατά τις περιόδους Χριστουγέννων Πάσχα και εκπτώσεων. Αυτή είναι η ρύθμιση για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» το οποίο παρουσίασαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός κ. Σκορδάς.

ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Πάγια Ρύθμιση οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών

Για να διαβάσετε το έγγραφο κάντε κλικ εδώ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΕ ΤΗ Δ.Ε. ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕ. Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για την αυξανόμενη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά που οδηγεί μεγάλο αριθμό υγιών επιχειρήσεων στο λουκέτο. Όπως εκτίμησε η ανακεφαλαίωση των Τραπεζών δε θα αποδώσει τα αναμενόμενα ενώ όσον αφορά στις προσπάθειες χρηματοδότησης μέσω του ΕΤΕΑΝ εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα. Τέλος ο κ. Μίχαλος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα των Επιμελητηρίων και της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων ως μέλη τους. Από την πλευρά του ο κ.

ΣΕ 12 ΔΟΣΕΙΣ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ

  

Σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και υπό προϋποθέσεις σε 24 μπορούν να εξοφλούν οι οφειλέτες τα χρέη τους που βεβαιώνονται μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 ενώ κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 15 ευρώ.
Η υπαγωγή ωστόσο στην πάγια ρύθμιση των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που ενεργοποιείται με την υπ’ αριθμ. ΠΟΛ. 1172/9.7.2013 εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη προϋποθέτει «σκανάρισμα» της περιουσιακής κατάστασης των οφειλετών καθώς καλούνται να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση με το σύνολο των κινητών και ακινήτων τους περιουσιακών στοιχείων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/