Αρχείο - Ιουν 2013

Ιούνιος 21

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΗ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφτηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κος Ραχμάν Μουσταφάγιεφ. Κατά την επίσκεψη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο Παναγιώτη Σίμωση και με μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Επιμελητηρίου καθώς και με Εκπροσώπους των Τοπικών Φορέων και των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού. Τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν συνόδευαν ο Πρόεδρος του Έλληνο-Αζερικού-Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητήριου κος Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Πολιτευτής Ευβοίας κος Ιωάννης Παπαγρηγορίου.

Ιταλική τηλεοπτική παραγωγή θα παρουσιάσει το τουριστικό προϊόν της Χαλκίδας στις οθόνες εκατομμυρίω

Ιταλική τηλεοπτική παραγωγή θα παρουσιάσει το τουριστικό προϊόν της Χαλκίδας στις οθόνες εκατομμυρίων τηλεθεατών στο εξωτερικό.Τους συντελεστές της Ιταλικής τηλεοπτικής ταξιδιωτικής παραγωγής «Jump On Board in Grecia alle Sporadi» υποδέχθηκαν στη Χαλκίδα έναν από τους σταθμούς του ταξιδιού τους εκπρόσωποι του Δήμου Χαλκιδέων και του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Το τεχνικό συνεργείο και οι πρωταγωνίστριες της ταξιδιωτικής σειράς κατέπλευσαν χθες (Τετάρτη 19 Ιουνίου) το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου της πόλης όπου τους υποδέχτηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος - Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κώστας Ρουσόπουλος και ο Επιμελητηριακός Σύμβουλος Κώστας Μπαρούτας συνοδευόμενοι από αντιπροσωπία του Λυκείου Ελληνίδων με παραδοσιακές στολές.....

Ιούνιος 20

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ -ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Από Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων για την ένταξή τους στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4146/2013 (ΦΕΚ 90 Α 18-04-2013) η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου 2013. Οι συγκεκριμένες αιτήσεις θα αξιολογηθούν από 1 Ιουλίου του 2013.
Η υποβολή αιτήσεων των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων για τον Β?

Ιούνιος 19

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΑΝ ΣΤΟ Ε.Ε. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 11.30  θα επισκεφτεί το Επιμελητήριο Εύβοιας ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κος Ραχμάν Μουσταφάγιεφ.

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Ιούνιος 18

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ

Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται τώρα και οι φορολογούμενοι που απέστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 50.000 ευρώ την περίοδο 2009 - 2011 με στόχο να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα όσοι «φυγάδευσαν» καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού χωρίς να δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει στην εφορία.Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη περνούν πλέον στην αρμοδιότητα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) οι υποθέσεις φορολογουμένων που κατά τα έτη 2009 2010 και 2011 έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα 50.000 ευρώ και άνω.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 100 ΔΟΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις για οφειλές έως 15 εκατ. ευρώ θα υποβάλλονται στη ΔΟΥ ή το Τελωνείο ενώ για μεγαλύτερες οφειλές θα υποβάλλονται στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης. Από τις 18 Ιουλίου η σχετική αίτηση για βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ενώ οι οφειλέτες που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για την εφάπαξ εξόφληση των χρεών τους με έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου.
Εν αναμονή της διευκρινιστικής εγκυκλίου για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των χρεών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1. Από τις 18 Ιουλίου η αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων οφειλών βεβαιωμένων στις ΔΟΥ θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

ΤΑ ΕΛΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Την εξόφληση κάθε είδους οφειλών προς το ελληνικό δημόσιο μέσα από τα συνολικά 800 καταστήματα των ΕΛΤΑ αλλά και την επίδοση της σύνταξης στον τόπο κατοικίας του συνταξιούχου την ίδια μέρα κατάθεσης ακόμα και αν βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδος ξεκινούν να προσφέρουν άμεσα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Η διοίκηση των ΕΛΤΑ κάνει «στροφή» σε νέες προηγμένες υπηρεσίες και αλλάζει τη λειτουργία των ταχυδρομείων μετατρέποντάς τα σε σύγχρονα εμπορικά και πιστωτικά καταστήματα.

Ιούνιος 15

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΕΡΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΥ SMS ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚ

Σήμερα ημέρα Σάββατο 15/06/2013 περιήλθε σε γνώση μου μύνημα υποστηρικτικό συγκεκριμένου υποψηφίου - και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εύβοιας- για τις αρχεραισίες ανάδειξης μελών Δ.Σ. στην Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας το οποίο φέρεται να εστάλη από την διεύθυνση του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου του Επιμελητηρίου Εύβοιας.Την πράξη αυτή καταδικάζω ως ηθικά και νομικά απαράδεκτη δεν έχει τύχει οποιασδήποτε έγκρισης του Νομικού Προσώπου του Επιμελητηρίου όπως αυτό εκπροσωπείται και είναι αντίθετα όχι μόνο για το θεσμό του Επιμελητηρίου αλλά και για το σύνολο ανεξαρτήτως των προσώπων των υποψηφίων για τις αρχεραισίες ανάδειξης μελών Δ.Σ.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/