Αρχείο - Ιουν 3, 2013

ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σε απλοποίηση των διαδικασιών για την χορήγηση και ανανέωση άδειας παραμονής στην ελλάδα υποκόων τρίτων χωρών οι οποίοι κάνουν <<στρατηγικού χαρακτήρα >> επενδύσεις ή είναι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ προχωρά το υπουργείο Εσωτερικώνσύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε χθες.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ 4ο AGRO QUALITY FESTIVAL

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε στο 4ο Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα  που πραγματοποιήθηκε στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι του Δήμου Αθηναίων από 17 - 19 Μαΐου 2013. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ 47η ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επιχορήγησε την ενοικίαση περιπτέρων για τις επιχειρήσεις – μέλη του που συμμετείχαν στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Η Έκθεση ήταν γενικού ενδιαφέροντος και συμμετείχαν επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους : μεταποιητικές – εμπορικές - υπηρεσιών – τουριστικές. Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε από 18 μέχρι 26 Μαΐου 2013 στον εκθεσιακό χώρο της Λαμίας. Σημειώνεται ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και το όφελος για τις επιχειρήσεις που πρόβαλαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ήταν μεγάλο όπως διαπίστωσαν Μέλη της Διοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Επιμελητηρίου που επισκέφτηκαν την έκθεση.
Παράλληλα το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην Έκθεση προβάλλοντας το Νομό.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ θα πληρώνουν αντί για τα ταμεία των εφοριώντους φόρους και τα χρέη τους από σήμερα οι πολίτες από σήμεραενώ μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις θα παρέχεται σε δυνατότητα πληρωμών στα ταέία των ΔΟΥ. <<Λουκέτο>> μπαίνει από σήμερα στα ταμεία των εφοριών.

ΔΡΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

 Το Επιμελητήριο Ευβοίας σας ενημερώνει ότι αρχίζει το πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΤΕΑΝ πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στα νησιά. Το πρόγραμμα προβλέπει την παροχή δανείων ύψους από 10.000 έως 30.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης ή/και χρηματοδότηση επενδύσεων με τετραετή περίοδο αποπληρωμής και σταθερό επιτόκιο 28 %. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων καθώς και για επενδύσεις που θα γίνουν στα νησιά αυτά από επιχειρήσεις με έδρα οπουδήποτε στην Ελλάδα το επιτόκιο θα είναι μηδενικό.
Τα δάνεια θα καλύπτουν έως και το 70% των δαπανών ενώ το υπόλοιπο 30 % τουλάχιστον θα το εισφέρει η επιχείρηση πριν την εκταμίευση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEONARDO DA VINCI ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος «Leonardo Da Vinci» με τίτλο Σχεδίου «Εγκατάσταση- Συντήρηση Τεχνολογιών Παραγωγής ΑΠΕ» το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργανώνει  εκπαιδευτική αποστολή στην Γερμανία για 13 διανυκτερεύσεις το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου για 30 συμμετέχοντες (15 ανά ροή).

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/