Αρχείο - Απρ 11, 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗ ΓΣΕΒΕΕ


Υστερα από τέσσερις εκλογικές διαδικασίες και 10 χρόνια παραμονής στη θέση του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ο Δημήτρης Ασημακόπουλος αποχώρησε από την ηγεσία της κορυφαίας οργάνωσης των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους ενώ την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο Αντώνης Κοτταρίδης ταμίας της Συνομοσπονδίας.
 Γιώργος Καββαθάς νέος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Το δ.σ. της ΓΣΕΒΕΕ στη συνέχεια και έπειτα από διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας εξέλεξε νέο πρόεδρο στη ΓΣΕΒΕΕ τον κ. Καββαθά Γιώργο α' αντιπρόεδρο τον κ. Θεοδωρόπουλο Παναγιώτη και ταμία τον κ. Κουράση Γιώργο.
Σε δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος κ.

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ:ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς που από την αρχή του έτους λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ανταγωνισμού την οδηγεί σε αναδιάταξη. Η απελευθέρωση σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που πλήττει τα μεγέθη των ταχυμεταφορών δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον στο οποίο για ένα σημαντικό αριθμό εταιρειών δεν υπάρχει θέση.
Ο κλάδος παρουσιάζει υπερβολική μεγέθυνση που δεν δικαιολογείται ενώ στις επικείμενες σημαντικές εξελίξεις που αναμένονται μέσα στη χρονιά που διανύουμε περιλαμβάνονται η πώληση των ΕΛ.ΤΑ. αλλά και η αναδιάρθρωση του κλάδου.
Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφοράς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ περίπου 500 εταιρείες ταχυμεταφορών.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ 8 ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Σε οκτώ κωδικούς επικεντρώνονται οι βασικότερες μεταβολές που επέρχονται φέτος στα νέα έντυπα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν οι Ο.Ε. Ε.Ε. κ.λπ. ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις κατά τη συμπλήρωση των οικονομικών τους στοιχείων στο έντυπο Ε3.
Οπως προκύπτει από την υπ' αριθμ. ΠΟΛ. 1070/ 8.4.2013 εγκύκλιο που υπογράφει ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης οι εν λόγω αλλαγές οφείλονται στο νέο καθεστώς που ισχύει στη φορολογία εισοδήματος με βάση το νόμο 4110/2013 «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας υπ. Οικονομικών και λοιπές διατάξεις». Mε βάση την εγκύκλιο οι αλλαγές είναι:
ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ο.Ε. Ε.Ε. κ.λπ. (Εντυπο Ε5)
Πίνακας Γ' «ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΟΡΟΥ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 14:00 συνεδρίασε η Περιφερειακή επιτροπή Αξιολόγησης με σκοπό την αξιολόγηση....

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Για να δειτε την φώτο κάντε κλικ εδώ.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

Κίνδυνο επιστροφής στηνς αβεβαιότητα της ελληνικής οικονομίας που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις τράπεζες και τη ρευστότητα διαβλέπει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία προειδοποιώντας ότι η «επαναφορά της δυστοκίας» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε συνδυασμό με την κρίση στην Κύπρο μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση.
Την έρευνα παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Οδυσσέας Κυριακόπουλος και ο γενικός διευθυντής Ραφαήλ Μωυσής.
Εκφράζοντας μεγαλύτερη απαισιοδοξία σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι η ύφεση είναι πιθανό να επιδεινωθεί το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη του 46% αν και σε κάθε περίπτωση θα είναι ηπιότερη από αυτή του 2012 που ήταν 64% έναντι 71% το 2011.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr