Αρχείο - Νοε 2013

Νοέμβριος 28

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Ο ΟΑΕΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ

Δεν θα απονέμεται προσωρινή σύνταξη στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ εάν κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος ο δικαιούχος οφείλει ασφαλιστικές εισφορές με ανώτατο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ.

Ο.Α.Ε.Ε.: «ΠΑΓΩΝΟΥΝ» ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Για δύο χρόνια (έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015) αποφάσισε ο ΟΑΕΕ να
παγώσει στα σημερινά επίπεδα τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν οι
ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του
Οργανισμού εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι μόνο
1 στους 2 ασφαλισμένους είναι σε θέση να πληρώνει τα ασφάλιστρά του για
σύνταξη και περίθαλψη.

ΙΚΑ:ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία ενημέρωσης στοιχείων διεύθυνσης κατοικίας ασφαλισμένου τέθηκε σε λειτουργία από το ΙΚΑ στην ιστοσελίδα www.ika.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Προς Ασφαλισμένους-Συνταξιούχους) που απευθύνεται στην παρούσα αρχική (πιλοτική) φάση σε ορισμένες κατηγορίες άμεσων ασφαλισμένων για να καταχωρήσουν τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας τους ώστε να τους αποσταλεί σε αυτή η αυτοκόλλητη ετ

Νοέμβριος 26

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Κυρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε υπογράψει τον Αύγουστο το υπουργικό συμβούλιο και με την οποία ήρθησαν οι περιορισμοί που ίσχυαν για τις αναγκαστικές εκτελέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της νύχτας τα Σαββατοκύριακα με βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 50.000 ευρώ.

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία θα διέπει το Μέτρο 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» ...

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Νοέμβριος 21

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ:ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΕΩΝ

Από την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των διατάξεων για την πάγια ρύθμιση των ληξιπροθέσμων χρεών την 1η Ιουλίου 2013 δεν επιτρέπεται η χορήγηση διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής. Συγκεκριμένα η χορήγηση αναστολής πληρωμής αλλά και η χορήγηση επανεξέτασης ήδη χορηγηθείσας πρώτης διευκόλυνσης συνιστούν μορφές διευκόλυνσης. Επομένως όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο (υπ' αρίθμ. ΠΟΛ. 1248/ 19.11.2013) που απέστειλε σε όλες τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.

ΚΕΕΕ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ"

β.pngTourism-Ministry_logo.jpg

ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Πέντε «αγκάθια» στο φορολογικό περιβάλλον της χώρας μας πλήττουν την επιχειρηματικότητα δημιουργούν αβεβαιότητα και διώχνουν τους επενδυτές. Οι παράγοντες δε αυτοί αφορούν τις συχνές αλλαγές στη νομοθεσία τις αναδρομικές αλλαγές στους νόμους τις ασαφείς αντιφατικές ή ελλιπείς οδηγίες των φορολογικών αρχών το ασαφές ή αδύναμο ρυθμιστικό σύστημα για ατομικές λύσεις και προεγκρίσεις αλλά και τις μακράς διάρκειας φορολογικές δικαστικές διαμάχες.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/