Αρχείο - Ιαν 2013

Ιανουάριος 29

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εύβοιας είχε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κος Γεώργιος Καρατζαφέρης το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Χαλκίδα.
Κύριο Θέμα συζήτησης κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού  με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. αποτέλεσε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας και η Ευβοϊκή επιχειρηματική κοινότητα μέσα στο γενικότερο πλαίσιο  που έχει διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελληνική επικράτεια.

Για να δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου κάντε κλίκ εδώ.

Ιανουάριος 25

ΣΤΙΣ 26/01/2013 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 16.45 θα επισκεφτεί το Επιμελητήριο Εύβοιας ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κος Γεώργιος Καρατζαφέρης.
Κατά την επίσκεψη του  Πρόεδρου του ΛΑ.Ο.Σ. θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση – Σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου με θέμα << Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας >>.
Καλείστε όπως παραβρεθείτε στην Συνάντηση.

Ιανουάριος 23

ΟΑΕΔ: Ηλεκτρονικά από εδώ και πέρα οι βεβαιώσεις ανεργίας

Τέλος στις μεγάλες ουρές δίνει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καθώς χάρη στην τεχνολογική εξέλιξη οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού θα μπορούν να λαμβάνουν τη βεβαίωση ανεργίας σερφάροντας στην ηλεκτρονική πύλη του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι ανάλογα εάν είναι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας ή όχι λαμβάνουν τον αντίστοιχο τύπο βεβαίωσης.
-Βεβαίωση Ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας.
-Βεβαίωση Επιδότησης η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας.

7+1 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εξετάζονται αυστηρότατες κυρώσεις για πρατηριούχους νέο καθεστώς ελέγχου στην παράδοση φοροκίνητρα
Ασφυκτικότερο επιδιώκει να καταστήσει το υπουργείο Ανάπτυξης το πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρά στην αναστολή της λειτουργίας τους έως ότου εγκαταστήσουν το σύστημα.
Την ίδια ωστόσο στιγμή αναζητεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τρόπους ενίσχυσης των πρατηριούχων για την εγκατάσταση των συστημάτων με φοροκίνητρα ενώ για την ενδυνάμωση της θέσης τους έναντι των εταιρειών εμπορίας προωθεί σχέδιο νόμου με το οποίο η σχέση εταιρειών - πρατηριούχων γίνεται πιο «διαφανής».
Ειδικότερα σχεδόν δύο μήνες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την εφαρμογή του νόμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το υπουργείο φέρεται αποφασισμένο να προωθήσει σχετ

Ιανουάριος 22

Σύμπτυξη Χημικών Υπηρεσιών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

 

Πληροφορηθήκαμε ότι στα πλαίσια μείωσης των λειτουργικών δαπανών του Υπουργείου Οικονομικών εξετάζεται η περίπτωση συγχώνευσης των Χημικών Υπηρε

Αδεια λειτουργίας επιχείρησης μέσω επιμελητηρίου

Νέο ρόλο διεκδικούν τα επιμελητήρια. Θέλουν να υποκαταστήσουν δημόσιες υπηρεσίες και να εκδίδουν άμεσα και αυθημερόν άδειες λειτουργίας κι εγκατάστασης επιχειρήσεων να πιστοποιούν επαγγέλματα να ιδρύσουν ακόμη και ακαδημία επιχειρηματικότητας.
Πρόκειται για δραστηριότητες που δεν ανήκουν στη... σφαίρα της φαντασίας αλλά για πραγματικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα αντίστοιχα επιμελητήρια της Ε.Ε.

Ιανουάριος 21

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας ενημερώνει για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος:
Ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση περίπου 85 εκατ. Ελλήνων φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Βουλή.
Ο νέος νόμος που έχει στόχο πρόσθετα δημόσια έσοδα ύψους 23 δισ.

Ιανουάριος 18

Εξαγορά για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Τις  προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος καθώς και τον τρόπο εξαγοράς σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) για την περίοδο από 1/1/2012 έως 31/12/2015 σε εργασίες ή ειδικότητες που εξαιρέθηκαν από τον νέο πίνακα καθορίζει εγκύκλιος που εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σύμφωνα με το νόμο 3863/2010 μεταβλήθηκαν τα όρια ηλικίας για τις γυναίκες ασφαλισμένες (ενώ δεν εθίγησαν τα όρια ηλικίας για τους άνδρες ασφαλισμένους στον ΚΒΑΕ καθώς επίσης και τα μικρότερα όρια ηλικίας για τους απασχολούμενους/ες σε οικοδομικές εργασίες κ.λπ.) που απασχολούνται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες χωρίς να μεταβάλλονται οι χρονικές προϋποθέσεις.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/