Αρχείο - Ιαν 23, 2013

ΟΑΕΔ: Ηλεκτρονικά από εδώ και πέρα οι βεβαιώσεις ανεργίας

Τέλος στις μεγάλες ουρές δίνει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καθώς χάρη στην τεχνολογική εξέλιξη οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού θα μπορούν να λαμβάνουν τη βεβαίωση ανεργίας σερφάροντας στην ηλεκτρονική πύλη του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι ανάλογα εάν είναι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας ή όχι λαμβάνουν τον αντίστοιχο τύπο βεβαίωσης.
-Βεβαίωση Ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας.
-Βεβαίωση Επιδότησης η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας.

7+1 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εξετάζονται αυστηρότατες κυρώσεις για πρατηριούχους νέο καθεστώς ελέγχου στην παράδοση φοροκίνητρα
Ασφυκτικότερο επιδιώκει να καταστήσει το υπουργείο Ανάπτυξης το πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρά στην αναστολή της λειτουργίας τους έως ότου εγκαταστήσουν το σύστημα.
Την ίδια ωστόσο στιγμή αναζητεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τρόπους ενίσχυσης των πρατηριούχων για την εγκατάσταση των συστημάτων με φοροκίνητρα ενώ για την ενδυνάμωση της θέσης τους έναντι των εταιρειών εμπορίας προωθεί σχέδιο νόμου με το οποίο η σχέση εταιρειών - πρατηριούχων γίνεται πιο «διαφανής».
Ειδικότερα σχεδόν δύο μήνες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την εφαρμογή του νόμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το υπουργείο φέρεται αποφασισμένο να προωθήσει σχετ

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/