Αρχείο - Αυγ 2012

Αύγουστος 30

Κοινή δήλωση Προέδρων Βιοτεχνικών & Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθήνας-Πειραιά.

Την έντονη αγωνία τους για το μέλλον των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων εκφράζουν με κοινή δήλωση τους οι Πρόεδροι των Βιοτεχνικών & Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθηνών & Πειραιώς κκ Ραβάνης Π Μιχάλαρος Α Ρεκλείτης ΙΜπενέτος Γ.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κάντε κλικ εδώ.

Με εγγυητική επιστολή η πληρωμή χρηματικών απαιτήσεων σε βάρος του Δημοσίου.

Οι χρηματικές απαιτήσεις σε βάρος του Δημοσίου οι οποίες απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες ή από διαταγές πληρωμής που έχουν προσβληθεί ενδίκως δεν θα εξοφλούνται από τις αρμόδιες εφορίες εάν οι δικαιούχοι δεν προσκομίζουν εγγυητικές επιστολές ισόποσες με τις απαιτήσεις τους.

ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι επιθυμούν οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο να αποκοπεί το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών από το λογαριασμό της ΔΕΗ μπορούν να προσέλθουν στην εφορία τους και να υποβάλουν σχετική αίτηση υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα πληρώσουν την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις του έτους 2012.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο σύμφωνα με τις νέες διευκρινίσεις που δόθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών ότι ακόμη και ο φορολογούμενος που δηλώνει αδυναμία καταβολής ολόκληρου του ανωτέρω απαιτούμενου ποσού για να αποκοπεί το τέλος από το λογαριασμό της ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 50 ευρώ ώστε η εφορία του να προχωρήσει στη βεβαίωση του υπόλοιπου ποσού.

Σε τρεις δόσεις η νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

Σε δόσεις θα γίνει η φορολογική μεταρρύθμιση η οποία ξεκινά τον Οκτώβριο όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και το νέο φορο-ποινολόγιο. Θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του έτους τα νομοσχέδια με τις ανατροπές στη φορολόγηση των εισοδημάτων φυσικών προσώπων και οι παρεμβάσεις στη φορολογία των ακινήτων. Σύμφωνα με τον κ.

Αύγουστος 29

Αναθέρμανση της οικονομίας επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης με δέσμη δέκα παρεμβάσεων.

Με δέκα παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων επιχειρεί την προσέλκυση επενδύσεων και την αναθέρμανση της αναπτυξιακής πορείας. Μεταξύ των δράσεων που προωθεί το Υπουργείο είναι η επιτάχυνση ή επανέναρξη υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομών μεταφορών και δικτύων η επικαιροποίηση και εξορθολογισμός του πλαισίου για τους δανειολήπτες αλλαγές στον επενδυτικό νόμο με ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές και η δημιουργία ενός Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.


Αυτά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πακέτο των 10 προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη που παρουσίασε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ.

«Παρελθόν» από το 2013 το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας.

Αλλάζει  από φέτος το καθεστώς για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν θα εκδώσει το γνωστό αυτοκόλλητο που τοποθετείται  στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ενώ οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να αναζητήσουν από μόνοι τους τα σημειώματα πληρωμής στην ηλεκτρονική σελίδα του TAXISnet.

Σύμφωνα με το σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή η ΓΓΠΣ οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του TAXISnet για να αναζητήσουν τα σημειώματα πληρωμής των τελών ΙΧ του 2013. Η ΓΓΠΣ θα ανακοινώσει το πότε θα ανοίξει η σχετική υπηρεσία ενώ ειδοποιητήρια πιθανώς θα αποσταλούν μόνο σε όσους έχουν κάνει χειρόγραφη φορολογική δήλωση.

Παρέμβαση Επιμελητηρίου στην απόφαση αναστολής διαδικασίας χορήγησης νέων αδειών για φωτοβολταϊκά.

Σε συνέχεια της υπ. αρ.

Αύγουστος 28

Σχέδιο για νέα περαίωση δρομολογεί η κυβέρνηση.

Περαίωση-εξπρές των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών  για να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα.  Στο υπουργείο Οικονομικών έχει κατατεθεί πρόταση από υπηρεσιακά στελέχη με την οποία δίνεται μια τελευταία ευκαιρία σε  επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που «γύρισαν την πλάτη» στην τελευταία περαίωση να υπαχθούν σε αυτήν προκειμένου να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις τους. Σύμφωνα με την πρόταση οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το δίλημμα «περαίωση ή έλεγχος».

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι εφορίες θα καλούν τους επιτηδευματίες να αποδεχθούν εντός προθεσμίας 5 ημερών το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr