Αρχείο - Ιουν 19, 2012

Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στο Επιμελητήριο Εύβοιας

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Εύβοιας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κο Σίμωση Παναγιώτη την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν  τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι παραγωγικών Φορέων της Εύβοιας.

samaras2.JPG

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ

Κρατική εγγύηση στις ασφαλιστικές εταιρείες για τις εξαγωγές προς Ελλάδα

Τη θετική απάντηση και της Μ.Βρετανίας απέσπασε το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με θέμα της ασφάλισης των εξαγωγών προς τη χώρα μας.Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης έγινε γνωστή χθες στο ΥΠΑΑΝμε απαντητική επιστολή στο αίτημα της Ελληνικής πλευράς για ενεργοποίηση της απόφασης Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δίνει τη δυνατότητα σε κρατικούς φορείς να εγγυώνται για λογαριασμό των ασφαλιστικών εταιρειών τις βραχυπρόθεσμες πιστώσεις για τις εξαγωγές προς την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τις Ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις οι οποίες είχαν αρχίσει να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές τους με ξένες εταιρείες μετά το σταδιακό πάγωμα των ασφαλίσεων από τις τρεις μεγάλες εταιρείες ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων(Euler HermesCofaceAtradius).

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/