Αρχείο - Δεκ 2012

Δεκέμβριος 21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΕΠ.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από συμφωνία του Yπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με τις Περιφέρειες οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης Τουρισμού Εμπορίου και Υπηρεσιών ύψους 456 εκατ. ευρώ το οποίο θα προκηρυχθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

 

Για να δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου κάντε κλίκ εδώ.  

Δεκέμβριος 20

Νομοθετική ρύθμιση για εμπορικές μισθώσεις και πλειστηριασμούς

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ των πλειστηριασμών ως το τέλος του 2013 η νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους και η παράταση για ένα χρόνο της ρύθμισης που αφορά την καταγγελία εμπορικής μίσθωσης από τον μισθωτή (ενοικιαστή) περιλαμβάνονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο.
Ειδικότερα:
•Η αναστολή των πλειστηριασμών για οφειλές έως 200.000 ευρώ (όπως ίσχυε) παρατείνεται για ένα χρόνο δηλαδή ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.
•Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους δηλαδή στις 23 και 30 Δεκεμβρίου σε προαιρετική πάντοτε βάση και με τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα ΄΄ Προώθηση Ευβοϊκών Ακινήτων στην Αγορά της Ρωσίας - Συνέργειες στον Κατασκευαστικό Τομέα ΄΄ διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο τον Οργανισμό INVEST IN GREECE τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Για να δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου κάντε κλίκ εδώ.

Για να δείτε σχετική φωτογραφία κάντε κλίκ εδώ.

Για να δείτε σχετική φωτογραφία κάντε κλίκ εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ.

Ενημερώνουμε τους εξαγωγείς - μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας ότι βάσει του υπ’ αριθμ. 125837/Ε3/25837  Εγγράφου της Δ/νσης Καθεστώτων Εισαγωγών –Εξαγωγών Εμπορικής Άμυνας  του Υπουργείου Ανάπτυξης  και του Ν. 4072/2012 η Εγγραφή (και η ανανέωση) επιχειρήσεων στα Ειδικά Μητρώα Εξαγωγέων που τηρούνται στα καθ΄ύλην αρμόδια Επιμελητήρια  είναι  πλέον προαιρετική.


Επίσης υπενθυμίζουμε σε όλους τους εξαγωγείς-μέληνα εξοφλήσουν τυχόν οφειλόμενες συνδρομές στο Επιμελητήριο Εύβοιας.

Λειτουργία καταστημάτων την τελευταία Kυριακή.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.

Στις Περιφέρειες απο τον Σεπτέμβριο του 2013 τα Δημόσια ΙΕΚ

«Ουραγοί» στη Διά Βίου Μάθηση
«Ουραγός» είναι η Ελλάδα σε ό τι αφορά τη συμμετοχή των ενηλίκων σε προγράμματα Διά Βίου Μάθησης παρότι αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν «αντίδοτο» στη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις το 3% των ατόμων 25 - 64 ετών συμμετέχουν σε σχετικά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης ποσοστό που είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε. των 17 και το πέμπτο χαμηλότερο στην Ε.Ε. των 27 χωρών με τέσσερα μόνο νέα κράτη-μέλη να ακολουθούν: Σλοβακία και Ουγγαρία (28%) Ρουμανία (13%) και Βουλγαρία (12%).
Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στην έκθεση του 2012 για τη Διά Βίου Μάθηση στην Ελλάδα.

Δεκέμβριος 19

Πληρωμές φόρων μόνο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ

Στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ θα μπορούν πλέον οι φορολογούμενοι να πληρώνουν όλους τους φόρους τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς και τις οφειλές που τελούν υπό διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
 

Αναστολή Πλειστηριασμών για πρώτη κατοικίας ως τα μέλη του 2013

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναστέλλονται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και οι εξώσεις στις εμπορικές μισθώσεις. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων για τις δύο επόμενες Κυριακές ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/